Beograd će imati priliku da vidi svetsko čudo: Nastup Royal Philharmonic Orchestra sa pijanistom Yunchan Limom 12. oktobra u Sava Centru


IZVOR: PROMO - 01.10.2024 | 17:37


Otkako se pre dve godine pojavio na muzičkoj sceni, mediji ne prestaju da pišu o njegovoj virtuoznosti, opisujući ga kao „muzičkog genija“ i „jednog u generaciji“!

Foto: Skymusic
Beograd će imati priliku da vidi svetsko čudo: Nastup Royal Philharmonic Orchestra sa pijanistom Yunchan Limom 12. oktobra u Sava Centru

Beograd će 12. oktobra biti domaćin jednog od najvećih klasičnih muzičkih događaja godine kada će 20-godišnji pijanista Yunchan Lim nastupiti kao solista sa Royal Philharmonic Orchestra u okviru Classico festivala.

Ovaj talentovani umetnik, prevdođen maestom Vasilijem Petrenkom, izvešće Šopenov Klavirski koncert br. 2, delo koje savršeno oslikava njegovu virtuoznost i emocionalnu dubinu.

Foto: Skymusic

Royal Philharmonic Orchestra

Otkako se pre dve godine pojavio na muzičkoj sceni, mediji ne prestaju da pišu o njegovoj virtuoznosti, opisujući ga kao „muzičkog genija“ i „jednog u generaciji“. Prestižni britanski list The Guardian gotovo ga je proglasio „najvećim pijanistom našeg vremena” dok New York Times, pored talenta da bespekorno interpretira kompoziciju, posebno ističe njegov dar da „naelektriše publiku.” Ovi napisi samo potvrđuju koliko je Yunchan Lim poseban na muzičkoj sceni, sa tehnikom koja oduzima dah i emotivnim izvođenjem koje se pamti.
Kao najmlađi pobednik prestižnog Van Cliburn međunarodnog pijanističkog takmičenja u Teksasu, sa samo 18 godina Yunchan je stekao svetsku slavu. Njegovo izvođenje Rachmaninovog Trećeg koncerta za klavir postalo je viralno, sa više od 15 miliona pregleda na YouTube-u. 
Sa svega 19 godina, Yunchan je nastupao sa najuglednijim orkestrima sveta, uključujući New York Philharmonic, Chicago Symphony i Los Angeles Philharmonic. Njegov meteorski uspon na muzičku scenu nije prošao nezapaženo ni od strane kritike, koja ga opisuje kao umetnika sa "magičnom sposobnošću i prirodnim instinktom".
Njegov nastup u Beogradu sa Royal Philharmonic Orchestra biće poseban događaj za ljubitelje klasične muzike, koji će imati priliku da uživo čuju njegovu interpretaciju Šopenovog Klavirskog koncerta br. 2, a ulaznice su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.