ZBOGOM, I HVALA NA SVEMU! Umro tvorac omiljenih filmova u Srba!


IZVOR: Republika/M. Đ. - 01.10.2024 | 19:30


Ovaj svet napustio je filmski velikan!

Foto: shutterstock
ZBOGOM, I HVALA NA SVEMU! Umro tvorac omiljenih filmova u Srba!

Legendarni britanski producent, Robert Vots, preminuo je u 86. godini, a ostavio je iza sebe bogatu filmsku zaostavštinu. Vots je bio ključna figura u stvaranju kultnih filmova poput "Ratova zvezda" i "Indijane Džonsa", čime je de facto ostavio neizbrisiv trag u svetu filma.

Foto: printscreen/youtube

Robert

Karijera koja je oblikovala filmsku industriju

Tokom svoje karijere, Robert Vots je sarađivao sa brojnim poznatim glumcima, oblikujući filmske klasike koji su se zauvek urezali u kolektivnu svest ljubitelja filma. Njegova predanost umetnosti i sposobnost da prepozna talente u industiji, učinili su ga nezaobilaznim imenom u filmskom svetu.

Sećanje na velikog producenta

Džulijan Oven iz "Alliance Agents" potvrdio je Votsov odlazak u intervjuu za "The Hollywood Reporter", ističući njegovu decenijsku posvećenost konvencijama širom sveta, gde je Vots imao priliku da se poveže sa fanovima i priča o svojoj karijeri. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za svet filma, a njegov doprinos industriji će se pamtiti i poštovati u godinama koje dolaze.

- Bili smo sa njim deceniju i vodili ga na konvencije širom sveta, gde je mogao da se poveže sa fanovima i priča o svojoj karijeri - rekao je on za pomenute medije.

Robert Vots će ostati upamćen kao neko ko je svojom strašću i talentom oblikovao filmsku industriju, ostavljajući neizbrisiv trag koji će inspirisati naraštaje filmskih stvaralaca u budućnosti.

BONUS VIDEO: