PRONAĐEN MRTAV POZNATI MUZIČAR: Obelodanjena oproštajna poruka!


IZVOR: Republika/M. I. - 11.10.2024 | 18:58


Iznenada preminuo legendarni muzičar.

Foto: pixabay.com
PRONAĐEN MRTAV POZNATI MUZIČAR: Obelodanjena oproštajna poruka!

Džek Ponti, producent i tekstopisac koji je radio sa Bon Džovijem i Alisom Kuperom, preminuo je u 66. godini. Muzičar iz Nju Džerzija preminuo je 7. oktobra, a njegova rodna "Red Bank" zajednica oprostila se od njega rečima

- Iako je širom sveta bio prepoznat po svom muzičkom geniju, bila je to njegova neograničena ljubav prema porodici, velikodušnost duha i nepokolebljiva lojalnost ono što ga je zaista definisalo.

Ponti, rođen kao Đakomo Pontoriero 16. februara 1958. u Njuarku, započeo je svoju muzičku karijeru krajem 70-ih u Nju Džerziju. Tada je svirao gitaru u bendu The Rest, čiji je pevač bio Džon Bon Džovi, pre nego što je stekao svetsku slavu. U intervjuu za "Metal Sludge" iz 2005. godine, Ponti je otkrio da su tadašnji velikani njujorške scene, poput Sautsajd Džonija i članova benda "E Street", podržavali njihov bend, ali da uspeh nikada nije stigao. Ponti je dodao da je demo snimak koji je producirao Billy Squier takođe prošao neprimećeno. "Dugujem jedno veliko 'j*bi se' Biliju Skuijeru što nas je naterao da skupimo 3.000 dolara za njegovu produkciju, a onda, kada je postao slavan, rekao meni i Jonu da ga prestanemo gnjaviti“, prisetio se Ponti. Ipak, ostao je u kontaktu sa starim kolegom iz benda, pa su zajedno napisali pesmu "Shot Through the Heart“ koja se našla na Bon Džovijevom debitantskom albumu iz 1984. godine.

Do 1991. godine povukao se iz muzičkog sveta, ali se vratio pet godina kasnije kao menadžer R&B pevačice India.Arie, čiji je debitantski album "Acoustic Soul“ iz 2001. godine nominovan za sedam Gremi nagrada. Do kraja života nastavio je da radi iza scene kao menadžer i izvršni direktor muzičkih etiketa.

BONUS VIDEO: