OSUĐEN POZNATI INFLUENSER: Priznao da je SILOVAO devojku!


IZVOR: Republika/M. P. - 16.10.2024 | 15:25


Kako su tužioci na suđenju otkrili, Kreg je imao 21 godinu kad je silovao svoju žrtvu u kući u Edinburgu 2013.

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock
OSUĐEN POZNATI INFLUENSER: Priznao da je SILOVAO devojku!

Influenser Kreg Strahan (33) osuđen je na šest godina zatvora nakon priznanja da je silovao devojku. Kako su tužioci na suđenju otkrili, Kreg je imao 21 godinu kada je silovao svoju žrtvu u kući u Edinburgu 2013. godine. Oni su bili u krevetu, gde ju je on neprimereno dirao po telu, a kada se probudila, shvatila je da je siluje. Njegovo ime je upisano u registar seksualnih napasnika, a dobio je i zabranu da u narednih 20 godina pokuša da kontaktira žrtvu.

Javno priznanje i traženje oproštaja

Ništa od ovoga možda i ne bi bilo toliko javno da jutjuber i nekadašnji di-džej nije u Jutjub videu priznao šta je uradio. On je, naime, gostujući na jednom Jutjub kanalu, ispričao da je "Skroz zaje*ao i silovao devojku", te otkrio da je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Kreg je tada ispričao i da je "pronašao boga" 2019. jer je stalno imao loš osećaj s obzirom na to da je zbog svog posla postajao sve poznatiji u Edinburgu.

- To me je izjedalo iznutra. Razmišljao sam o samoubistvu. Postajao sam popularan, a ta senka me je pratila - ispričao je tada on. 

On je na svom Jutjub kanalu pokrenuo vebinar, u kom je pričao o tome kako da ljudi nađu snage da oproste sebi.

Kreg Strahan osuđen je na šest godina zatvora nakon priznanja da je silovao devojku u Edinburgu 2013. On je javno priznao svoj zločin u Jutjub videu, izrazivši kajanje i tražeći oproštaj od javnosti.

Posledice i reakcije na presudu

Ova presuda izazvala je veliku pažnju javnosti i izazvala reakcije širom društvenih mreža. Mnogi su pohvalili hrabrost žrtve da istupi i suoči se sa svojim napadačem, dok su drugi izrazili zabrinutost zbog uticaja javnih ličnosti na mlade ljude. Takođe, javnost se podelila oko Kregovog javnog priznanja i njegovog traženja oproštaja, sa nekim ljudima koji su izrazili sumnju u iskrenost njegovih reči, dok su drugi podržali ideju o samopomilovanju i transformaciji.

BONUS VIDEO