PREMINUO ČUVENI REDITELJ! Porodica se odmah oglasila, fanovi širom sveta se opraštaju na društvenim mrežama!


IZVOR: Republika/ D. L. - 19.10.2024 | 12:31


Iako je Rakoffov opus obiman, jedno od njegovih najizdržljivijih nasleđa je uloga u lansiranju karijere legendarnog glumca Šona Konerija.

Foto: Pixabay
PREMINUO ČUVENI REDITELJ! Porodica se odmah oglasila, fanovi širom sveta se opraštaju na društvenim mrežama!

Svet britanske televizije i filma izgubio je pravu legendu sa odlaskom Alvin Rakoffa u 98. godini života. Njegova porodica je saopštila vest, deleći da je Rakoff preminuo okružen svojom porodicom u prelepoj kući u Čisviku, koju je kupio još 1971. godine.

Foto: youtube/printscreen/Wonderbirds

Alvin Rakoff

 

Alvin Rakoff, rođen u Torontu 1927. godine, ostavio je značajan uticaj u svetu filma i televizije. Nakon povratka u Veliku Britaniju 1952. godine, Rakoff je brzo stekao ime kao pisac za Kanadsku radiodifuznu korporaciju (CBC) pre nego što je prešao u ulogu reditelja. Njegov rani rad, uključujući nagrađivani dramski film "Waiting For Gillian" iz 1954. godine, pokazao je njegov ogroman talenat i postavio temelje za izuzetnu karijeru.

Foto: WIkipedia

Alvin Rakoff

 

Iako je Rakoffov opus obiman, jedno od njegovih najizdržljivijih nasleđa je uloga u lansiranju karijere legendarnog glumca Šona Konerija. U Rakoffovom filmu "Requiem for a Heavyweight" iz 1962. godine, Koneri je dobio svoju prvu značajnu ulogu, označivši početak izuzetnog putovanja za ikoničnog glumca.
 

Rakoffove doprinose televiziji takođe su bili značajni. Njegova specijalizacija za TV emisije i drame, često snimane u Velikoj Britaniji, donela mu je priznanja, uključujući i Emi nagradu za "Call Me Daddy" 1967. godine. Njegov uticaj je išao dalje od ekrana, jer je takođe napisao zanimljive memoare "I'm Just the Guy Who Says Action" i "I Need Another Take, Darling," nudeći jedinstvene uvide u svoja iskustva i industriju.
 

BONUS VIDEO: