VODITELJ HITNO HOSPITALIZOVAN I OPERISAN! Zbog problema sa srcem odmah morao da potraži lekarsku pomoć!


IZVOR: Republika/ D. L. - 20.10.2024 | 12:08


Nakon povratka u Veliku Britaniju, Klarkson je osetio bolove i peckanje u levoj ruci.

Foto: Credit: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
VODITELJ HITNO HOSPITALIZOVAN I OPERISAN! Zbog problema sa srcem odmah morao da potraži lekarsku pomoć!

Slavni voditelj Džeremi Klarkson nedavno je doživeo zdravstveni problem koji je zahtevao hitnu operaciju srca. Naime, 64-godišnjem voditelju Top Geara dijagnostikovana je začepljena arterija nakon što je osetio simptome nakon plivanja u Indijskom okeanu. Nakon povratka u Veliku Britaniju, Klarkson je osetio bolove i peckanje u levoj ruci, kao i stezanje u grudima, što ga je navelo da potraži medicinsku pomoć.


Detalji zdravstvenog stanja

Džeremi Klarkson je istakao da su lekari otkrili da je jedna od arterija koja hrani njegovo srce bila potpuno blokirana, dok je druga od tri išla u istom smeru.

Hitno mu je postavljen stent kako bi se otklonio problem i omogućilo normalno funkcionisanje srca. Klarkson je istakao da sama operacija nije bila posebno bolna i da je brzo prošla, te je izrazio zahvalnost što je problem otkriven na vreme.

Foto: Credit: Ian West / PA Images / Profimedia

Džeremi Klarkson

 

Vest o hitnoj operaciji srca slavnog voditelja izazvala je veliku pažnju javnosti, koja je izrazila zabrinutost za Klarksonovo zdravstveno stanje. Mnogi su poslali reči podrške i brze ozdravljenje, ističući značaj brze reakcije lekara u situacijama poput ove. Klarkson je dobio brojne poruke podrške i želje za brz oporavak.
 

Ova situacija sa Džeremijem Klarksonom još jednom ističe važnost redovnih medicinskih pregleda i osvešćivanja o zdravstvenim problemima koji mogu da se jave, čak i kod osoba koje su fizički aktivne i naizgled zdrave. Klarkson je otvoreno govorio o svojim simptomima, ističući važnost brze reakcije i medicinske intervencije.
 

BONUS VIDEO: