POZNATI REDITELJ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE! Sudilo mu se za napastvovanje MALOLETINICE, slučaj naprasno rešen!


IZVOR: Republika/P. R. - 23.10.2024 | 13:30


Nakon skandala, postignuta nagodba!

Foto: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia
POZNATI REDITELJ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE! Sudilo mu se za napastvovanje MALOLETINICE, slučaj naprasno rešen!

Proslavljeni filmski režiser Roman Polanski oslobođen je optužbi za navodno seksualno napastvovanje maloletnice iz 1973. godine, nakon što je postignuta nagodba u vezi sa ovim kontroverznim slučajem o kojem je brujao ceo svet. 

Nakon što je tužba podneta u junu 2023. godine, slučaj koji je trebalo da se razmatra na sudu u Los Anđelesu narednog avgusta sada je zvanično odbačen, a advokat Romana Polanskog potvrdio je da je "rešen tokom leta nagodbom", prenosi "Gardijan".

Foto: Credit: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Roman Polanski oslobođen optužbi za silovanje

Podsećanja radi, ovo nije jedini razvratni slučaj poznatog reditelja. Naime, Romana Polanskog je za seksualno zlostavljanje tokom osamdesetih godina prošlog veka optužila i britanska glumica Šarlot LuisOn je njene navode opisao kao "gnusnu laž".

Luisova je tvrdila da ju je francusko-poljski reditelj seksualno zlostavljao kad je bila tinejdžerka i da se napad na nju desio 1983. godine u Parizu na kastingu. Tada je imala 16 godina. Glumica je optužila Polanskog 2010. da ju je zlostavljao "na najgori mogući način", rekavši:

- Iskoristio me je i živela sam sa teškim posledicama - dodala je Luisova.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori, Magali Cohen / AFP / Profimedia

Roman Polanski i Šarlot Luis

Polanski je odbacio sve optužbe 2019. godine i u intervjuu za francuske medije citirao reči britanske glumice za "News of the World" iz 1999. u kojem je rekla:

Želela sam da budem njegova ljubavnica. Verovatno sam ja njega želela više nego on mene.

Luisova je osporila tačnost citata, a onda je usledila tužba za klevetu. Ona je juče na sudu rekla da ju je medijsko izveštavanje nakon što je progovorila o zlostavljanju dovelo do "nervnog sloma", kao i da je njen tada šestogodišnji sin bio primoran da promeni školu zbog pritiska.

Foto: Tanjug/AP Photo

Roman Polanski

BONUS VIDEO: