U REGIONU OPŠTI KOLAPS! ČUJU SE SAMO SIRENE, GRADOVI SU POTPUNO STALI: Oglasio se EPS - SRBIJA je stabilna, nema razloga za brigu!

Autor:

Biznis

21.06.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je sigurna!

U REGIONU OPŠTI KOLAPS! ČUJU SE SAMO SIRENE, GRADOVI SU POTPUNO STALI: Oglasio se EPS - SRBIJA je stabilna, nema razloga za brigu!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Oglasio se EPS nakon nestanka struje u Crnoj Gori, BiH, Dalmaciji...

Kako su naveli, U Srbiji je situacija stabilna.

"Havarija u regionu ne utiče na nas. Snabdevanje električnom energijom je stabilno i bez ikakvih problema", navode iz Elektrodistribucije.

Podsetimo, danas nešto posle 12 časova stigla je vest da je širom regiona došlo do nestanka struje.

Kako je navedeno, iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), zbog ispada na mreži bez napajanja električnom energijom je skoro celo područje Crne Gore.

Još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo, ali pojavila se informacija da je elektro sistem u Dalmaciji kolabirao zbog navodnog kvara sistema u Crnoj Gori. HEP se još nije oglasio.

U petak oko 12 sati gotovo cela Dalmacija ostala je bez struje, od Zadra do Dubrovnika. U Splitu, ali i drugim mestima i gradovima ne rade semafori, kroz grad se konstantno čuju sirene hitnih službi. Osim Splita, prema dojavama, bez struje su ostali Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna ostrva.

Još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo, no pojavila se informacija da je elektro sistem u Dalmaciji kolabirao zbog navodnog kvara sistema u Crnoj Gori. HEP se još nije oglasio.

Smatra se da ovaj kvar neće biti lako otklonjen, s obzirom na to da je izazvao kolaps u čitavom susedstvu, od Crne Gore do Hrvatske, pre svega u primorju, a najviše problema jeste u velikim gradovima. 

List Pobjeda piše da je izbio požar na jednom dalekovodu i da se ne zna kada će problem biti rešen.

Bez struje su ostali Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin, Zadar, Starigrad Paklenica i druga mesta, prenosi hrvatski Index, dok drugi mediji javljaju da cela Dalmacija nema struju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading