Lučić: Velika diplomatska aktivnost "Telekoma" da dobije trajnu licencu za rad na čitavom KiM

Autor:

Biznis

24.09.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilika da se poboljša kvalitet mobilne mreže na teritoriji Kosova i Metohije gde žive Srbi

Lučić: Velika diplomatska aktivnost "Telekoma" da dobije trajnu licencu za rad na čitavom KiM

Foto: ST/P. Divac

Vladimir Lučić

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić je najavio da će u naredne tri nedelje posetiti Prištinu u okviru velike diplomatske aktivnosti da se "Telekomu" dodeli licenca za rad na čitavoj teritoriji KiM, kao i najbitniji frekventni opseg za razvoj 5G mobilne mreže u južnoj srpskoj pokrajini.

Lučić je rekao da bi to omogućilo i da se poboljša kvalitet mobilne mreže na teritoriji Kosova i Metohije gde žive Srbi, dodavši da je Telekom već pokrenuo veliku diplomatsku aktivnost, u okviru koje je u petak imao važne sastanke u Vašingtonu.

- Iskoristio sam sastanke u Stejt departmanu i predstavio sve probleme koje imamo u funkcionisanju u poslednjih godinu dana, kao i o jednom dosta lošem odnosu prištinske administracije prema MTS-u - rekao je Lučić za Tanjug. 

Naveo je da je sada u toku novi pokušaj prištinskog regulatora da podeli 5G opseg koji je najbitniji za razvoj 5G mreže na 700 MHz.

- To je za nas velika šansa da konačno i dobijemo potvrdu da možemo da budemo operator na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Zato što smo se mi prijavili za podelu tog opsega i taj regulator mora do 26. septembra da objavi ko se sve prijavio i na koji način će da podeli frekventi opseg. Potpuno smo ubeđeni, a voleo bih ga grešim, da je bila namera regulatora u Prištini da dodeli njima, dva postojeća prištinska operatera, 5G opseg - rekao je Lučić.

Republika

Foto: ATAImages

Direktor "Telekoma" Vladimir Lučić

Očekuje da, ipak, uz jednu dobru podršku međunarodne zajednice i uz minimum razuma sa druge strane, kako je rekao, shvate u Prištini da je potpuno nelogično da ako već hoće da podele 5G opseg zaobiđu "Telekom" na Kosovu i Metohiji.

- Mi ćemo u sledeće tri nedelje biti dole, opet ćemo otići u Prištinu da posetimo ambasade. Mi smo već u kontaktima i u velikoj diplomatskoj aktivnosti da se i nama podeli taj najbitniji opseg za razvoj 5G tehnologije na teritoriji čitavog KiM i samim tim mi da konačno kao operator dobijemo licencu i dozvolu da može da radi na čitavoj teritoriji KiM s jedne strane i da poboljša kvalitet mobilne mreže gde Srbi žive, što nam je izuzetno bitno - naglasio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading