SRBIJA UKIDA BUKING? Hitno se oglasio ministar turizma o sudbini poznate platforme za putovanje i smeštaj!

Autor:

Biznis

10.10.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke zemlje Evropske unije već su ukinule sajt.

SRBIJA UKIDA BUKING? Hitno se oglasio ministar turizma o sudbini poznate platforme za putovanje i smeštaj!

Foto: shutterstock, Booking.com

Buking

Ministar turizma Husein Memić istakao je danas da je u sektoru turizma, koji neprekidno raste i donosi sve veći devizni priliv, prisutna značajna količina sive ekonomije. Prema njegovim rečima, najveći izazov predstavljaju korisnici privatnog smeštaja i strane platforme koje posluju nelegalno u našoj zemlji.

Na sednici Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije, Memić je naglasio da je u poslednja dva meseca obavljeno oko 7.000 nadzora, što predstavlja značajan pomak u odnosu na prethodne periode. Ipak, dolazak do opipljivih rezultata otežava nelegalno oglašavanje stranih platformi.

- Razgovarali smo sa platformom buking.com, koja ima predstavništvo u Hrvatskoj. Njihovi predstavnici su posetili Srbiju i ponudili smo nekoliko predloga o načinu kako bi saradnja mogla izgledati. Razmatrali smo čak i mogućnost da buking.com ugasimo, kao što su to uradile neke druge zemlje, ali su nam stručnjaci ukazali da je to nemoguće, jer će oni uvek pronaći način da dođu do naših građana - izjavio je Memić.

U nekim zemljama, poput Španije i Italije, već su ukinuli pristup ovim platformama kako bi zaštitili lokalne tržišne uslove. U vezi sa ovim problemom, planira se slanje dopisa Evropskoj komisiji, uz nadu da će uspeti da privuku predstavnike platformi za razgovor i da se razjasne dalji koraci.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading