RADNICI U NIŠU DOBIJAJU PREKO DVE MILIJARDE DINARA: Na finansijsku podršku može da računa ovih 6.000 ljudi

Autor:

Biznis

11.10.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usvojen Program pružanja finansijske podrške

RADNICI U NIŠU DOBIJAJU PREKO DVE MILIJARDE DINARA: Na finansijsku podršku može da računa ovih 6.000 ljudi

Foto: Shutterstock

Skupština grada Niša usvojila je Program pružanja finansijske podrške radnicima preduzeća u državnoj i društvenoj svojini koja imaju sedišta na teritoriji grada i nalaze se u postupku stečaja ili je stečaj potpuno okončan, prenose agencije.

Program predviđa da oko 6.000 radnika dobije zaostale plate u četiri jednake godišnje rate.

Finansijska podrška

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Rohan Katwe

Stiže pomoć za radnike u Nišu

 

Za tu namenu iz budžeta Grada Niša radnici će dobiti ukupno 2,1 milijardu dinara, s tim što će prvih 530 miliona dinara biti isplaćeno do kraja ove godine, a sledećih 530 miliona u prvoj polovini naredne godine. Po jedna rata biće isplaćena tokom 2026. i 2027. godine, predviđeno je usvojenim programom.

Podrška radnicima

Republika

Foto: Shutterstock

Stiže pomoć za radnike u Nišu

 

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović istakao je da će radnici dobiti zarade koje su prijavili kod Agencije za licenciranje stečajnih upravnika prilikom pokretanja stečajnog postupka. On je takođe naglasio da su ljudi koji nisu mogli da naplate svoje zarade tokom trajanja stečajnih postupaka bili prinuđeni da svoja prava ostvaruju pred domaćim sudovima, Ustavnim sudom i Evropskim sudom za ljudska prava.

Evropski sud za ljudska prava

Pavlović je istakao da su u tim postupcima Evropski sud za ljudska prava donosio presude kojima je dosuđivao iznose na ime nematerijalne štete zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku, odnosno zbog neopravdano dugog trajanja izvršnih i stečajnih postupaka. Gradonačelnik je naglasio da je ovo pravo neprikosnoveno, te da se isplatom iz budžeta grada pomaže ljudima koji danas zaista teško žive.

Ovaj program predstavlja značajan korak ka pružanju podrške radnicima propalih preduzeća u Nišu, s obzirom na činjenicu da će omogućiti isplatu zaostalih zarada u narednom periodu, čime će se značajno olakšati finansijska situacija velikog broja radnika. Grad Niš time pokazuje svoju posvećenost rešavanju problema radnika i pružanju adekvatne podrške u teškim situacijama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading