JASMINA JE ODUŠEVLJENA ŠTO JE KAFU PLATILA 1.200 DINARA, A KOLAČ 2.000: Sada u svom snimku otkriva u čemu je fora (VIDEO)

Autor:

Biznis

24.10.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaća se iskustvo

JASMINA JE ODUŠEVLJENA ŠTO JE KAFU PLATILA 1.200 DINARA, A KOLAČ 2.000: Sada u svom snimku otkriva u čemu je fora (VIDEO)

Foto: instagram.com/tonibijelic

U čarobnom gradu Parizu, poznatom po svom luksuzu i raskoši, nalazi se jedan od najluksuznijih kafea sa cenama koje iznenađuju mnoge posetioce. TikTokerka Jasmina nedavno je posetila ovaj ekskluzivni lokal i podelila sa svojim pratiocima svoje iskustvo, izazivajući burne reakcije javnosti.

Visoke cene

Republika

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Visoke cene u kafićima

Na računu koji je Jasmina podelila sa svojim pratiocima izdvajaju se cene od 11 evra za kapučino, 18 evra za kolače, i čak 9 evra za flaširanu vodu. Odmah se ogradila, ističući da je ovo iskustvo namenjeno za posebne prilike i da je cena usklađena sa renomeom brenda.

- Ovo je naš račun iz Luj Viton kafea, kapučino je 11 evra, kolači su 18 i imali smo flašu kisele vode, koja je devet evra. Ali, ono što hoću da kažem na početku jeste da treba uzeti u obzir da ovo nije lokalni kafić u koji se ide svaki dan i nije poslastičarnica u koju idete na šampite, već se ovde dolazi da bi se iskusilo nešto novo i drugačije. Naravno, samo ime brenda donosi svoju cenu. Isto tako, kolače za Luj Viton radi i jedan od najvećih poslastičara današnjice, koji ima i Mišelinovu zvezdicu. Cene jesu visoke, ali ništa više nego u ostalim kafićima u Parizu - kazala je Jasmina.

Međutim, mnogi su je kritikovali zbog visokih cena, izazivajući lavinu komentara ispod njenog videa.

- Bolje burek da si pojela - napisao joj je jedna od komentatora.

Poskupeo i burek

Republika

Foto: shutterstock

Poskupeo burek

Kada smo već kod bureka, podsećamo da je i burek poskupeo. 

Jedno od jela koje je simbol bosanskohercegovačke kuhinje su pite, među kojima je omiljeni burek. Međutim, nedavni porast cena pita, posebno bureka, izazvao je iznenađenje među posetiocima jedne centralne sarajevske buregdžinice.

Cena kilograma bureka i buredžika skočila je na čak 20 konvertibilnih maraka (KM) (oko 1200 dinara), odražavajući trenutne ekonomske prilike i inflaciju koja pogađa sve sektore. Osim bureka, cene drugih vrsta pita takođe su porasle. Kilogram zeljanice i sirnice sada košta 18 KM, dok su krompiruše dostupne po ceni od 14 KM. Maslenica, omiljena među ljubiteljima slanih pita, može se naći za 12 KM. Na drugoj strani, pojedinačni komad tikvenice prodaje se po ceni od 4,50 KM, dok je komad seckanog bureka nešto skuplji i iznosi 5,50 KM.

Pravilo o minimalnoj narudžbini

Iako se pita može naručivati na vagu, neke buregdžinice na Baščaršiji imaju pravilo da ne dozvoljavaju naručivanje manje od 300 grama određene pite. To primorava mnoge građane da naručuju pitu prema svojim mogućnostima, najčešće tražeći da se izvaga pite u iznosu od 3 KM, 4 KM ili 5 KM.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading