OVO NIKO ZA NJEGA NIJE URADIO! Rijaliti takmičari nakon ovog poteza ZANEMELI OD ŠOKA: "Janjuše, LJUDINO!"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su i mnogi bivši cimeri iz Bele kuće oglasili da Samir ima problem, niko od njih za sada nije pružio pomoć!

OVO NIKO ZA NJEGA NIJE URADIO! Rijaliti takmičari nakon ovog poteza ZANEMELI OD ŠOKA: "Janjuše, LJUDINO!"

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Bivši rijaliti učesnik Samir Ramović nakon završetka rijalitija "Elita" apelovao je na javnost da pomogne ko može, jer je njegovo zdravstveno stanje ugroženo i pomoć mu je neophodna.

- U pitanju je insufijencija bubrega u poodmakloj fazi. Trenutno mi oba bubrega, kako kažu doktori, rade sa svega deset odsto kapaciteta - počinje priču Ramović za domaće medije i otkriva da bi najbolje bilo da ode na transplataciju bubrega.

Foto: Printskrin/RTV PINK

Samir

- Čovek kad krene na dijalizu, menja mu se način života sto odsto, svakog drugog dana je u bolnici od četiri do šest sati. Već sada mi preti opasnost od oštećenja drugih organa, kao što je, recimo, koštana srž, kosti, problemi sa želucem... Od lekara sam dobio 5-6 lekova koje pijem svakodnevno, da bih sačuvao te druge organe. Parametri pokazuju da ide ka tome, da postoji mogućnost da se to negativno organizuje na druge organe. Preporučena mi je transplatacija bubrega, što pre, da ne bude kasno, dok ne dođe do trajnog oštećenja drugih organa. Ako dođe do toga, onda nema transplatacije, već je čovek na dijalizi do kraja života, dolazi do određenih komplikacija i lošeg ishoda.

Rijaliti učesnik osvrnuo se i na finansije, budući da se društvenim mrežama širi i apel za skupljanje novca za lečenje.

- Vidim, nude se ljudi i novac da daju... Ne znam koliko košta ta transplatacija, zavisi od države u kojoj se radi. Velika je to suma, može biti od 40.000 do 100.000 evra, zavisi gde se radi. Preduzeo sam neke korake, dao sam svoj stan u Beogradu na prodaju, da bih bio siguran da ću imati novac ukoliko nađem nekoga ko bi mogao da bude donor. U ovoj situaciji sve dobro dođe. Planovi za budućnost su mi se poremetili, u smislu muzike i zarade... Ima tu svakakvih komplikacija, danas sam saznao da u Turskoj se podrazumeva da donor može biti jedino krvni srodnik, jer sve mimo toga ne priznaju zbog potencijalne zloupotrebe, trgovine organima... Čuo sam i za slučajeve gde se jave donori, pristanu na sve, odrade sve analize, plati se sve i onda odustanu u zadnjem trenu - rekao je Samir ranije za Pink.rs.

Foto: Instagram/mali_janjus

Janjuš i Samir

Iako su mnogi bivši rijaliti učesnici potem društvenih mreža apelovali za pomoć, jedino se Marko Janjušević Janjuš zaista dao i bacio u akciju da pomogne. Putem svog profila na društvenoj mreži Instagram, Janjuš je oglasio sutrašnji Tiktok meč, koji će imati humanitarni cilj - da pomogne bolesnom prijatelju.

- Svi na Tiktok! Sreda 22h, humanitarni meč - napisao je Janjuš putem storija na svom profilu društvene mreže Instagram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading