KAKAV "PLEN" POLICIJE: U Banji Koviljači oduzet tekstil vredan 100.000 evra! Trebao da stigne do Arizone

Autor: novosti.rs

Hronika

26.05.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogranična policija MUP Srbije, iz jedinice u Banji Koviljači, u subotu u kasnim popodnevnim stanovima, zaplenila je u Gornjoj Koviljači kod jednog meštanina tekstilnu robu, poreklom iz Novog Pazara, čija se vrednost na tržištu porcenjuje na oko 100.000 evra, saznaju "Novosti" u policiji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ilustracija

Loznički policajci i kolege "graničari", po nalogu suda, pretresli su pomoćna zdanja meštanima Gornje Koviljače, gde su zatekli, "ogromne količine tekstilne robe, bez ikakve dokumentacije". Sva roba je, odmah, privremeno oduzeta i prevezna je, u više policijskih kola, do sedišta PU Loznica.

Roba je stigla iz Novog Pazara, sasvim ilegalno, a posle skladištenja bila je namenjena da se, najverovatnije čamcima preko Drine, preveze u BiH, za kupce na poznatoj pijaci "Arizona" kod Brčkog. To je samo jedan od gatova na Drini na koje motri Granična policija, a ovaj "pad" robe je jedan od najvećih u poslednjih nekoliko decenija kod ovdašnjih mešatara.


Godinama se priča da, iz pravca Malog Zvornika, idu velike količine tekstilne robe, ilegalno, koja je, u više navrata, oduzimana, ali ni jedna akcija nije bila blizu uspešna ovoj.

Protiv vlasnika objekata u kom je pronađena "veća tekstilna robna kuća", sledi podnošenje izveštaja nadležnim za nelegalnu trgovinu. Kako saznajemo, osumnjičeni je poznat policiji na obe obale Drine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading