Detalji filmske pljačke na Novom Beogradu: Ukrali 18 miliona usred bela dana, greška jednog razbojnika bila je dovoljna da ih sve pohapse!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

21.07.2019

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi trag u razotkrivanju grupe razbojnika koji su ispred trezora jedne banke na Novom Beogradu ukrali 18 miliona dinara, bilo je to što je M. V, kojeg je ranio radnik obezbeđenja, zatražio lekarsku pomoć.

RepublikaFoto: Photo by Rye Jessen on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Na motoru su bili tragovi krvi ranjenog napadača i oštećenje od metka na vozilu. DNK je uzet sa vozila i upoređen sa muškarcem koji se javio zbog povrede od metka - kaže izvor.

Ubrzo je utvrđeno i da se stan razbojnika M. Š. nalazi u blizini, u istom naselju u kojem i trezor banke i u kojem je pronađen motor. Kako saznajemo, policija je pregledom kamera sa lica mesta i okolnih ulica utvrdila putanju kojom su dvojica muškaraca na motoru došli, a i kojom su pobegli.

- Razbojnici su došli od autoputa, Bulevarom Milutina Milankovića su se dovezli do Tošinog bunara. Nakon izvršene pljačke, odvezli su se Tošinim bunarom u suprotnom smeru, ali su skrenuli u Ulicu Nikole Dobrovića na Bežanijskoj kosi. Tu su ostavili motor i zatim nastavili dalje - kaže izvor upućen u slučaj.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je rečeno u VJT, nakon što su osumnjičeni saslušani, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor. Takođe, osim dvojice muškaraca kojima se na teret stavlja razbojništvo u saizvršilaštvu i troje osumnjičenih za pomaganje učiniocu, policija je zbog sumnje da su učestvovali u pljački uhapsila još dve osobe.

Podsećamo,  M. Š. (21) i M. V. (33) uhapšeni su prošle subote nakon filmske pljačke preko 18 miliona dinara ispred trezora jedne banke na Novom Beogradu, a kada je radnik obezbeđenja novca ranio jednog od razbojnika.

Ovo očigledno unapred isplanirano razbojništvo odigralo se prošle subote usred bela dana oko 14 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading