BRUTALNO NASILJE KOD NIŠA: Pijan isprebijao majku, ona se sakrila u sobi! Kada je ujutru došla Hitna, imali su šta i da vide!

Autor: blic.rs

Hronika

22.07.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Trupalu u okolini Niša A. P. (42) je u pijanom stanju nasnruo na svoju majku R. P. (70) slomivši joj vilicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se saznaje, incident se dogodio kada je pijani sin počeo da udara majku po glavi i telu.

Tek kada se nasilnik otreznio pozvao je Hitnu pomoć.

- Nesrećna žena se zaključala u sobu jer je bila u strahu. Kada su lekari došli imali su šta i da vide, bila je sva u modricama i nije mogla da govori, vilica joj je bila slomljena. Odmah je prebačena na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, a nasilnik je uhapšen - kaže sagovornik upućen u slučaj.

Protiv A. P. podneta je krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda.

RepublikaFoto: Photo by Jeremy Wong on Unsplash
Foto: Ilustracija

SRBIJO, STARICE TI KRIJU MODRICE!

Da potsetimo, već smo pisali o tome, da je samo prošle godine zabeleženo je 3.000 slučajeva nasilja nad starijim osobama u našoj zemlji! Crna statistika u ovom slučaju crnja ne može biti jer umesto da se starima nađemo, pomognemo, brinemo o njima i odužimo za sve ono što su nam pružili, dešavaju se ovakvi slučajevi gde oni trpe najbrutalnije nasilje i to skoro uvek od članova najuže poorodice! Osim toga, zabrinjavajuće je i što nasilje u većini slučajeva nisu prijavile žrtve već komšije.

- Psihičko nasilje je češće nego fizičko, a nasilnici su obično korisnici alkohola i opojnih supstanci - kaže Biserka Jakovljević, direktor Centra za socijalni rad u Jagodini.

U svim centrima za socijalni rad u Srbiji se slažu da nasilnike žrtve retko prijavljuju, jer takvo ponašanje članova njihove porodice doživljavaju kao lični neuspeh i sramotu. Nasilje prijavljuju rođaci, komšije i prijatelji. Međutim, žrtve ni tada ne žele da svedoče protiv svojih najbližih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading