Uhapšeno odgovorno lice "Kip Kopa": Iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i prodao!

Autor: Republika

Hronika

20.09.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Z. R. (1964), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se da je Z.R. od juna do aprila 2018. godine, suprotno ugovoru koji je imao sa javnim preduzećem "Srbijavode" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke Moravice iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene. 

Sumnja se da je Z.R. ,suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio "Srbijavode" za 5.994.268 dinara. 

Kako se sumnja, on je naneo štetu i Direkciji za vode za 418.744 dinara, koliko bi iznosila nadoknada za izvađeni rečni nanos. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading