TROJICA MLADIĆA NASRNULA NA DEVOJKU (20)! Haos u Kragujevcu: Nakon svađe u saobraćaju počeli da je udaraju, uništili joj i auto

Autor:

Hronika

21.01.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kragujevačkom naselju Pivara, prema rečima građana, došlo je do brutalnog incidenta kada su trojica muškaraca nakon kraće verbalne rasprave u saobraćaju napali devojku staru 20 godina.

TROJICA MLADIĆA NASRNULA NA DEVOJKU (20)! Haos u Kragujevcu: Nakon svađe u saobraćaju počeli da je udaraju, uništili joj i auto

Foto: shutterstock

- Jedan od trojice muškaraca bio je u vidno alkoholisanom stanju. Oni su lupali rukama o nogama po automobilu koji je devojka vozila, a potom udarili u nju - tvrde građani upoznati sa ovim slučajem.

Devojka je nakon incidenta otišla i sama potražila pomoć u UKC Kragujevac.

Na njenom automobilu pričinjena je veća materijalna šteta, piše Rina.

Nasilje je, nažalost, prisutno na više nivoa, od fizičkog, psihičkog, pa sve do onog poslednjeg stadijuma kada se desi ubistvo. Da li je zabeležen porast nasilja nad ženama, ili je on u opadanju, nemamo odgovor na to pitanje, ali je to svakako tema kojom bi trebalo da se bavimo kao društvo.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, 2022. godine je u razgovoru za medije objasnila da bi i sama volela da zna odgovor na to pitanje, i da bi bilo višestruko korisno da imamo kvalitetno istraživanje od strane akademske zajednice koje bi nam pokazalo uporedne podatke u vremenskom kontekstu – pre i posle, recimo 2000-tih godina.

- Jedno je sigurno, a to je da se sada o nasilju javno govori, ne zatvaraju se oči, nije privatna stvar i sve više žena, ali i muškaraca ga prijavljuje. To je očekivano jer nadležni organi i pozivaju na prijavljivanje nasilja, što je odgovorno ponašanje. Da bismo mogli da u skoroj budućnosti odgovorimo na ovo pitanje, potrebno je da nam dobro funkcioniše jedinstveni sistem evidencije i praćenja podatak o rodno zasnovanom nasilju. Analize i preporuke stručnjaka iz akademske zajednice su i tekako dobrodošle u ispravljanju grešaka u sistemu i kreiranja najboljih javnih politika - objašnjava Janković.

Kako ističe, sve do sedamdesetih godina prošlog veka, nasilje nad ženama je bila ne samo tabu tema, već porodična, privatna stvar, te da je veliki pomak napravljen 2002. godine kada je nasilje u porodici propisano kao posebno krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Цаца

21.01.2024 14:07

Ако је живот у Србији,коцкарнице,кладионице,примитивизам са ТВ екрана,неговање ужаса на насловним странама новина,зар нам је чудно што је насиље данас начин живота. Средњевековна Србија у свим сегментима. Благо нама

Daca

21.01.2024 15:18

Ne znam da li ima neko ko će da zaštiti žene. Svi samo pričaju i to je to.