DETALJI PUCNJAVE U BEOGRADU! Muškarac upucan u noge, tvrdi da je bio u dvorištu kuće: Policija ispituje slučaj!

Autor:

Hronika

23.04.2024

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad u naselju Popović kod Sopota.

DETALJI PUCNJAVE U BEOGRADU! Muškarac upucan u noge, tvrdi da je bio u dvorištu kuće: Policija ispituje slučaj!

Foto: RINA

U naselju Popović kod Sopota, 42-godišnji I.J. je ranjen u jednu nogu u napadu koji se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka. Prema informacijama koje je saopštio Informer, napadač iz kombija pucao je na I.J. i tom prilikom ga ranio.

- Sumnja se da je I.J. ranjen iz vatrenog oružja kada je na njega pucao nepoznati napadač,  akoji je izašao iz kombi vozila. Navodno kombi vozilo je stalo ispred njegovog dvorišta napadač je izašao i ispalio nekoliko metaka na njega. Srećom samo ga je jedan pogodio u nogu - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem. 

On je dodao da je, prema rečima ranjenog muškarca, napadač potom ušao u kombi i pobegao. 

- Njega je u hitnoj pomoći u Sopotu dovezao komšija, a zdravstveni radnici su po službenoj dužnosti obavestili policiju. I.J. je prevezen u Urgentni centar gde mu je konstatovana prostrelna rana jedne noge i on je nakon ukazane pomoći pušten kući - objasnio je sagovornik. 

Prema njegovim rečima policija je obavila uviđaj i intezivno radi na identifikaciji napadača i njegovom hapšenju. 

U slučaju povrede oružjem, hitna pomoć treba odmah da bude pozvana. Brza reakcija može značiti razliku između života i smrti. 
 
Osigurajte bezbednost mesta povrede 
Ako je moguće, osigurajte mesto povrede kako biste sprečili dodatne povrede. Ako je oružje i dalje prisutno, bitno je osigurati ga ili ukloniti iz okoline. 
 
Prva pomoć 
Ukoliko ste osposobljeni za pružanje prve pomoći, možete pružiti osnovnu pomoć povređenoj osobi dok ne stigne hitna pomoć. Bitno je da se ne pomerate povređenu osobu ukoliko postoji sumnja na povredu kičme ili glave. 
 
Saradnja sa hitnom pomoći 
Kada hitna pomoć stigne, bitno je da sarađujete sa medicinskim osobljem i pružite im sve neophodne informacije o povredi i okolnostima u kojima je do nje došlo. 
 
Pružanje emocionalne podrške 
Povreda oružjem može biti traumatično iskustvo ne samo za povređenu osobu, već i za prisutne. Pružanje emocionalne podrške i ostanak smiren može biti od velike pomoći svima uključenima. 
*Saradnja sa organima reda 
U slučaju povrede oružjem, bitno je da sarađujete sa organima reda i pružite sve relevantne informacije o događaju. 
 
Uvek je važno zapamtiti da je prevencija ključna kada je reč o oružju. Edukacija o bezbednom rukovanju oružjem i pravilno skladištenje oružja mogu pomoći u sprečavanju povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading