GLAVNOM OPERATIVCU KLANA "AMERIKA" ZORANU JAKŠIĆU ĆE SE SUDITI U SRBIJI: Od ćelije napravio kupleraj, u Peru mu dolaze prostitutke iz Crne Gore!

Autor:

Hronika

23.04.2024

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Jakšić je uhapšen u Peruu gde je osuđen na 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina.

GLAVNOM OPERATIVCU KLANA "AMERIKA" ZORANU JAKŠIĆU ĆE SE SUDITI U SRBIJI: Od ćelije napravio kupleraj, u Peru mu dolaze prostitutke iz Crne Gore!

Foto: Poder Judical del Peru

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je potvrdilo optužnicu protiv pripadnika "balkanskog kartela", među kojima se nalazi i Zoran Jakšić. Optužnica se odnosi na međunarodni šverc skoro šest tona kokaina, a Jakšić, koji je već u zatvoru u Peruu, prvi put se našao u optužnici u Srbiji. On važi za glavnog operativca klana "Amerika" i bio je dugo nerešiva enigma za razne policije, koristeći čak 40 lažnih identiteta.

Čovek sa 1000 lica

Zoran Jakšić, poznat kao "čovek sa 1000 lica", bio je majstor koristeći lažne identitete, od kojih je imao čak 40. Ova činjenica dodatno naglašava složenost njegovog karaktera i sposobnost da se izmesti iz policijskog nadzora.

Uhapšen u Peruu

Zoran Jakšić je uhapšen u Peruu gde je osuđen na 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina. Peruanske vlasti su shvatile ozbiljnost situacije tek nakon hapšenja, jer je Jakšić bio veoma opasan narkotrafikant, odgovoran za ubistva u više zemalja.

Luksuz u zatvoru

Izveštaji o Jakšićevom životu u zatvoru otkrivaju njegovu sposobnost da čak i iza rešetaka održava luksuzan životni stil. Kolekcija kačketa i uredna ćelija ukrašena stvarima sa dezenom životinjskih šara svedoče o njegovom uticaju i moći čak i u zatvorskom okruženju.

Neobična poseta novinarke

Češka novinarka Pavla Holcova opisala je svoju posetu Jakšiću u zatvoru u Peruu, otkrivajući detalje o njegovom životu iza rešetaka. Njegova ćelija, opremljena kao diskoteka, i posete elitnih prostitutki izazivaju zaprepašćenje i pokazuju njegov uticaj čak i u takvom okruženju.

Prišao mi je zatvorenik Čino i odveo me do Jakšićeve ćelije. Ponašao se kao Jakšićev lični sluga i kucao je na metalna vrata: 'Zorane, imaš posetu'. Jakšić je odgovorio da ne očekuje nikoga. Pratilac me je pitao: 'Ko si ti onda?', pa sam mu rekla da sam Pavla iz Praga. Za nekoliko sekundi vrata su se tiho otključala, a ćelava glava se promolila i gledala u mene zabezeknuto: 'Šta hoćeš?'. Pokušala sam da zvučim što smirenije.

Rekla sam da sam novinarka i da želim da razgovaram o njegovom slučaju. Odgovorio mi je da mrzi novinare i da ne daje intervjue. Dok mi je znoj curio niz leđa, predložila sam da pričamo o bilo čemu. Tada je otvorio vrata i pozvao me da uđem, dok je batler nestao“, napisala je novinarka.

Opisala je i Jakšića i njegovu ćeliju.

- Ne razlikuje se samo zbog svoje bele kože i visine od više od dva metra. Samo oni najbogatiji mogu da priušte privatnu ćeliju sa kupatilom! Ima i dva mobilna telefona. Peruanska policija mi je rekla da on i dalje iz zatvora kontroliše trgovinu kokainom. Ćelija izgleda kao diskoteka iz devedesetih godina - crno-bele pločice, jastuci od belog skaja, tabure, TV i plišano ćebe sa tigrastim desenom. Sela sam na stolicu smrzavajući se u mojoj oskudnoj odeći, a Jakšić je primakao malu električnu grejalicu do mojih nogu i ponudio mi vodu kao pravi domaćin - kaže Pavla.

"Da li vam išta nedostaje u zatvoru?". Na moje iznenađenje, odgovorio mi je iskreno da ima sve što mu treba: 'Ovde sve možeš da kupiš. Donose mi hranu kakvu god hoću. Flaša viskija košta 100 dolara plus mito, a imam i omiljeni francuski parfem'. Tek kasnije sam saznala šta tačno znači 'imam sve što mi treba'. Na spisku Jakšićevih posetilaca ističe se grupa elitnih prostitutki iz Crne Gore. Uglavnom mu dolaze po dve i provode po 16 sati u poseti" otkrila je češka novinarka.

Pavla se uplašila, a onda je usledila neobična reakcija ozloglašenog El Serbia.

- Ne brini, neću te ubiti. Hajdemo na kafu. Da li te je iko ikada pozvao na kafu u zatvoru? Dok smo išli niz hodnik, robijaši su se okretali ka zidu, kao da znaju da Jakšić ne želi da iko gleda njegove posetioce. Zatvorsko dvorište je bilo prepuno, ali smo našli prazno mesto u improvizovanom kafeu i niko se nije usudio da sedne za njegov sto. Pitao me je: 'Kakvu kafu želiš? Možda espreso?', opisuje najneverovatniji kafić Pavla.

- Pričali smo kako generalno funkcioniše trgovina narkoticima, na šta je rekao: Mi to radimo slično kao i istraživački novinari. Kad mi treba neka informacija o trgovini drogom u Izraelu, nazovem Tiba i pitam ga ko se bavi švercom droge naveliko u Izraelu? Razumeš, istraživanje tržišta. U tom trenutku, stražar je viknuo da je vreme za posete isteklo. Jakšić me je ispratio do mesta dokle ga puštaju stražari. Zahvalila sam mu se na zanimljivom razgovoru dok sam se smeškala kao da smo stari poznanici, a on je rekao: 'Hajde da se zagrlimo, za rastanak', a čim sam odmakla, kroz smeh je doviknuo: 'Hej, već me juri policajac kojem nisi dala mito - napisala je novinarka.

Organizovao bekstvo narko-bosa

Jakšić je bio povezan sa bekstvom opasnog narko-bosa Horje Medine Gaviljana iz peruanskog zatvora, što dodatno naglašava njegovu ulogu i uticaj u kriminalnim krugovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading