NEDOSTAJEŠ BESKONAČNO! Kosta joj je oduzeo pravo da igra na daskama koje život znače - ubijena balerina na grobu ima bajku: Poruka njenih sestrica razara dušu! (FOTO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održan jednogodišnji pomen za ubijenu Katarinu Martinović.

NEDOSTAJEŠ BESKONAČNO! Kosta joj je oduzeo pravo da igra na daskama koje život znače - ubijena balerina na grobu ima bajku: Poruka njenih sestrica razara dušu! (FOTO)

Foto: Republika

Sledeće nedelje navršava se godinu dana o nezapamćenog masakra. Tog 3. maja, dečak-ubica Kosta Kecmanović usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. 

Porodice nastradalih danas održavaju jednogodišnje pomene, a na Novom groblju u Beogradu je najpre održana zajednička molitva za svu ubijenu decu.

Na grobu Katarine Martinović, lepe balerine, ostavljen je venac od roze ruža i sa potresnim porukama od njenih sestara koje je nikada neće zaboraviti.

- Kato, volimo te najviše na svetu! Nedostaješ beskonačno, tvoje zauvek, Lena i Nata!

Katarinin grob je od nežno belog kamena, a na njemu su veliki buketi od belih i roze ruža. Njena večna kuća je isto tako nežna, čista i nevina, baš kao što je i ona bila.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading