DEVOJČICA POVREĐENA U KURŠUMLIJI IMA POVREDE MOZGA I NA APARATIMA JE ZA DISANJE! Niški lekari se oglasili nakon nesreće na ringišpilu!

Autor:

Hronika

09.05.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeno je 13 osoba!

DEVOJČICA POVREĐENA U KURŠUMLIJI IMA POVREDE MOZGA I NA APARATIMA JE ZA DISANJE! Niški lekari se oglasili nakon nesreće na ringišpilu!

Foto: Shutterstock

Devojčica (12) koja je teško povređena u padu ringišpila u Kuršumliji i koja je bila u životnoj opasnosti, prevezena je u UKC Niš. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

- Evidentno je da postoje povrede mozga, ali te povrede zasad ne zahtevaju operativno lečenje. Devojčica je sedirana i priključena na mašinu za disanje. Sve se radi da vi se njeno stanje stabilizovalo, a onda će biti urađena procena najboljen načina lečenja - kaže za Telegraf.rs direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

Prilikom pada dela ringišpila na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji povređeno je trinaestoro dece. Petoro njih je primljeno i zbrinuto u Domu zdravlja u Kuršumliji, dok je sedmoro prevezeno u prokupačku bolnicu radi daljeg lečenja.

Takođe, u vezi sa ovim incidentom, dve osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti.

Nesreća se dogodila juče oko 13 sati kada se deo konstrukcije ringišpila otkinuo na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji, gde se tradicionalno održava vašar.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić se oglasio povodom nesreće na ringišpilu u Kuršumliji. Potvrdio je da su uhapšene dve osobe - zakupac placa i vlasnik ringišpila. Njima je određeno zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading