PIJAN SLETEO S PUTA, PA UDARIO U BANDERU: Uhapšen mladić (23) u Prokuplju!

Autor:

Hronika

18.05.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U policiji navode da se nastavlja sa pojačanim kontrolama i apeluje na sve učesnike da se pridržavaju zakona i izbegavaju konzumiranje alkohola pre i tokom vožnje

PIJAN SLETEO S PUTA, PA UDARIO U BANDERU: Uhapšen mladić (23) u Prokuplju!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Prokupačka policija odredila je zadržavanje do 24 sata 23-godišnjem vozaču "landrovera" koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u Prokuplju, kada je sleteo sa puta i udario u stub ulične rasvete. Prema izveštaju policije, mladić je upravljao vozilom pod uticajem alkohola sa 1,77 promila u krvi. Na sreću, u ovom incidentu nije bilo povređenih lica, ali je pričinjena materijalna šteta na infrastrukturi.

Policijska patrola je brzo stigla na lice mesta, gde je izvršen alkotest koji je pokazao prisustvo alkohola u organizmu vozača kome će biti podneta prekršajna prijava.

U policiji navode da se nastavlja sa pojačanim kontrolama i apeluje na sve učesnike da se pridržavaju zakona i izbegavaju konzumiranje alkohola pre i tokom vožnje kako bi se obezbedila bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Naslov

Tekst

Zašto alkohol i vožnja ne idu zajedno?

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Alkohol utiče na sposobnost vozača da donese brze i pravilne odluke, usporava reakcije i remeti koordinaciju pokreta. Osim toga, alkohol može da umanji svest o opasnostima i poveća osećaj samouverenosti, što može dovesti do nepromišljenog ponašanja za volanom.

Kada osoba konzumira alkohol, on ulazi u krvotok i putuje do mozga, gde počinje da utiče na različite funkcije. Alkohol može da prouzrokuje zamagljen vid, smanjenu pažnju i povećanu sklonost ka rizičnom ponašanju. Takođe, alkohol može da umanji sposobnost vozača da proceni udaljenost i brzinu drugih vozila, što može dovesti do opasnih situacija na putu.

Zakoni širom sveta strogo kažnjavaju vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Kazne za vožnju pod uticajem alkohola mogu da uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge restriktivne mere. Osim toga, vozači koji budu uhvaćeni pod dejstvom alkohola mogu imati trajne posledice po svoj kriminalni dosije i mogu se suočiti sa teškoćama prilikom zapošljavanja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading