LANČANI SUDAR NA NOVOM BEOGRADU: Više osoba povređeno!

Autor:

Hronika

25.06.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu nesreće je Hitna pomoć.

LANČANI SUDAR NA NOVOM BEOGRADU: Više osoba povređeno!

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC,RINA, Wikimedia/ Srđan Popović

Dve osobe su zadobile trzajne povrede vrata, a ostali povređeni imaju lakše povrede.

udesu na Bulevaru Mihaila Pupina, preko puta starog "Merkatora" u smeru ka centru grada, došlo je do lančanog sudara u kom ima više povređenih.

Učestvovala su tri vozila.

Na mestu nesreće je Hitna pomoć, a lekari su odmah zbrinuli povređene.

Dve osobe su zadobile trzajne povrede vrata, a ostali imaju lakše povrede, preneo je Telegraf.

U slučaju lančanog udesa, važno je postupiti brzo i bezbedno kako bi se smanjile štete i povrede. Evo nekoliko koraka koje treba slediti:

Odmah zaustavite vozilo: Ako ste u mogućnosti, pokušajte da zaustavite svoje vozilo na sigurno mesto, van zone udara drugih vozila. Upalite sva četiri migavca kako biste upozorili druge vozače.

Proverite sebe i putnike: Proverite da li ste vi i vaši putnici bezbedni. Ako ste povređeni ili mislite da bi pokretanje moglo pogoršati vašu povredu, ostanite mirni dok ne stigne pomoć.

Pozovite pomoć: Ako je potrebno, odmah pozovite hitne službe (broj za hitne slučajeve je 112 u većini zemalja Evrope, 911 u SAD-u, 192 - Srbija). Obavestite ih o udesu, broju vozila i eventualnim povredama.

Upozorite druge vozače: Postavite trouglasti signalizator ili koristite druge signalne uređaje (ako ih imate) kako biste upozorili vozače na opasnost i smanjili rizik od dodatnih sudara.

Ne napuštajte vozilo ako je bezbednije ostati unutra: Ako nije sigurno izaći iz vozila zbog saobraćaja ili drugih opasnosti na putu, ostanite u vozilu dok ne stigne pomoć. U tom slučaju, pokušajte da budete vidljivi za hitne službe tako što ćete upaliti svetla ili migavce.

Zabeležite informacije: Ako možete, zabeležite informacije o udesu, kao što su vreme, mesto, uslovi na putu, identifikacioni podaci drugih vozila (registracija, marka, model), kao i kontaktne informacije svedoka, ako ih ima.

Saradnja sa drugim vozačima: Budite spremni da razmenite informacije sa vozačima drugih vozila učesnika u udesu. Ostanite smireni i ne priznajte krivicu na licu mesta, već sačekajte dolazak nadležnih organa.

Pratite uputstva nadležnih: Kada stignu hitne službe ili policija, sledite njihova uputstva i pružite im sve potrebne informacije o udesu.

Važno je da ostanete smireni i fokusirani, poštujući pravila saobraćaja i pomažući drugima u skladu sa vašim mogućnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading