POLICIJA OSTALA U ŠOKU: Krenuli u kontrolu, pa u kombiju pronašli više od 138.000 tableta - VOZAČ (35) UHAPŠEN!

Autor:

Hronika

28.06.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su lekovi sa liste psihoaktivnih supstanci

POLICIJA OSTALA U ŠOKU: Krenuli u kontrolu, pa u kombiju pronašli više od 138.000 tableta - VOZAČ (35) UHAPŠEN!

Foto: shutterstock

Policija u Subotici uhapsila je sugrađanina J. V. (35) zbog posedovanja više od 130.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će potom, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

- Prilikom kontrole kombija osumnjičenog, policija je pronašla 138.095 tableta različitih lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, sakrivene u komodama koje je prevozio - precizira se u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Psihoaktivne supstance, poput marihuane, kokaina, amfetamina i opijata, utiču na ljudski mozak na različite načine. Kada osoba konzumira ove supstance, one ulaze u krvotok i putuju do mozga, gde izazivaju različite hemijske reakcije.


Delovanje na neurotransmitere

Većina psihoaktivnih supstanci deluje tako što utiče na neurotransmitere, hemijske supstance koje prenose signale između nervnih ćelija. Na primer, kokain sprečava ponovno preuzimanje neurotransmitera dopamina, povećavajući nivo dopamina u mozgu i izazivajući osećaj euforije.

Različiti efekti psihoaktivnih supstanci

Svaka psihoaktivna supstanca ima svoje specifične efekte na mozak i ponašanje osobe. Na primer, marihuana deluje na receptore za kanabinoidne neurotransmitere, što može dovesti do promenjenog raspoloženja, percepcije i pamćenja. Sa druge strane, opijati kao što su morfijum i heroin deluju na receptore za endorfine, izazivajući osećaj euforije i smanjenja bola.

Uticanje na emocionalno stanje i ponašanje

Psihoaktivne supstance takođe mogu značajno uticati na emocionalno stanje i ponašanje osobe. Na primer, amfetamini mogu povećati nivo energije i budnost, dok opijati mogu izazvati osećaj opuštenosti i smanjenja anksioznosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading