DESPOTOVIĆ REKAO VEROUČITELJU DA PRELAZI U ISLAM ZBOG DEVOJKE! Pozananik Vehabije otkrio jezive detalje!

Autor:

Hronika

05.07.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Despotović je ove godine osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog podsticanja na izvršenje krivičnih dela.

DESPOTOVIĆ REKAO VEROUČITELJU DA PRELAZI U ISLAM ZBOG DEVOJKE! Pozananik Vehabije otkrio jezive detalje!

Foto: MUP, Republika, Društvene mreže

Igor Despotović (25) uhapšen je u Beogradu zbog sumnje na terorističko udruživanje, nakon krvavog napada ispred izraelske ambasade koji je izveo Miloš Žujović (25), poznat kao Salahudin, koji je posle napada ubijen.

Despotović je bio miran i povučen mladić još dok je bio u srednjoj školi. Prema rečima dobrog poznanika, Despotović je bio jedan od retkih dobrih momaka u školi, ali je bio maltretiran od strane drugih učenika. Čak je i profesoru veronauke otkrio svoju nameru da pređe u islam.

- Igor je bio іedan od retkih dobrih momaka u toj srednjoj školi. Miran, pristojan, skromnog držanja, ali i nekako previše povučen. On se ni sa kim nije družio i na odmorima je stajao sam. On je profesoru veronauke, jedanput baš na času otkrio kako namerava da pređe u islam. Svi smo bili onako zbunjeni, jeste on bio onako povučen, ali smo se pitali otkud mu ta ideja - kaže Igorov poznanik.

Nakon što je profesor pokušao da ga odvrati od te ideje, Despotović je ostao pri svojoj odluci, navodeći kao razlog svoje odluke devojku muslimanku s kojom je počeo da se viđa. Međutim, kasnije se ispostavilo da je već tada stupio u kontakt sa vehabijama iz Novog Pazara i da su ga oni uzeli pod svoje.

- On je nakon toga ostao sa njim u dugim razgovorima, pokušavaući da ga od toga odvrati, ali u tome nije uspeo, a pošto mu je Igor kao razlog svoje odluke da promeni veru naveo devojku muslimanku s kojom je počeo da se viđa, profesor je pomislio da se radi o pukom mladalačkom hiru usled prve vatre lubavi, koji će ga proći kad se malo stiša i sama vatra. Nije mogao slutiti da je Igor već tada stupio u kontakt sa vehabijama iz Novog Pazara i da su ga oni još tada uzeli pod svoje - priča sagovornik.

Despotović je ove godine osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog podsticanja na izvršenje krivičnih dela. Prema optužnici, on je kontinuirano i javno iznosio i pronosio ideje kojima se neposredno podstiče na vršenje terorizma. Takođe, sumnja se da je na društvenim mrežama postavljao sadržaje koji veličaju organizaciju Islamska država.


Despotović je hapšen i u akciji BIA 2017. godine kada je spremao teroristički napad i objavljivao poruke podrške Islamskoj državi, ali i pisao upustva za trovanje nemuslimanskog stanovništva gasom "Sarin". Takođe, već je bio osuđivan zbog sličnih dela 2018. godine zbog sumnje da je planirao napad kamionom u centru Beograda.

Ukupno, Despotović je bio povezan sa više terorističkih aktivnosti i bio je pod istragom i hapšenjem u više navrata zbog sumnji u terorističke planove i delovanja.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading