TAJNA SVESKA KOSTE KECMANOVIĆA OTKRIVA MOTIV NEZAPAMĆENOG MASAKRA: Uz imena školskih drugova crtao JEZIVE STVARI

Autor:

Hronika

18.08.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući detalji

TAJNA SVESKA KOSTE KECMANOVIĆA OTKRIVA MOTIV NEZAPAMĆENOG MASAKRA: Uz imena školskih drugova crtao JEZIVE STVARI

Foto: privatna arhiva,printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-monstrum koji je 3. maja prošle godine u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro školskih drugova i čuvara Dragana Vlahovića, imao je tajnu svesku, koja obiluje tako jezivim zapažanjima i detaljima da su i istražitelji bili zaprepašćeni, saznao je svojevremeno Srpski telegraf od izvora bliskih istrazi.

Budući da slučaj i dalje izaziva zgražavanje javnosti, treba podsetiti da je tokom pretresa stana pronađen dnevnik, koji objašnjava motive stravičnog zločina i ukazuje da je ubica bio opsednut zlom i imao sasvim poremećene moralne vrednosti.

- Očigledno je da je Kosta bio opčinjen satanističkim ritualima i simbolima smrti. Uz navodno svakodnevne aktivnosti, beležio je i svoja zapažanja, potpuno nesvojstvena detetu tog uzrasta. Uz imena školskih drugova crtao je mrtvačke glave i pentagrame, pisao da ih mrzi, da ga niko ne razume i da će se osvetiti. Iz tih beležaka se vidi da je, budući da je vrlo inteligentan, proučavao istoriju drevnih naroda, ali se fokusirao na bogove smrti, grčkog Tanatosa i egipatskog Sekera. Ukratko, bio je fasciniran svim što je imalo veze sa smrću i ubistvima - kaže naš sagovornik.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Uz imena školskih drugova crtao je mrtvačke glave i pentagrame

"Gospodar života i smrti, bolesna igra jednog deteta!"

Između ostalog, često je crtao i troglavog psa Kerbera, koji je, po mitologiji, dočekivao pokojnike u podzemnom svetu i sprečavao ih da se vrate iz Hada u svet živih.

- Poistovećivao se s tim mitskim bićem, smatrajući sebe gospodarom života i smrti. Time može da se objasni i njegova najava jednom od drugova kom se poveravao da su mu se mnogi zamerili i da mu "nijedan neće izmaći". Nažalost, niko ga tada nije ozbiljno shvatao - konstatuje izvor našeg lista.

Krvavi 3. maj

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (10)

Loading
Dora

19.08.2024 09:19

Ribnikar slovi za jednu od prestiznih i luksuznih skola, citamo a i znamo da su tamo najbolja djeca, a i najbolji nastavnici, skola ima čudesa naspram obicnih skola, i da nitko, ali bas nitko u 7 god nije primetio da sa tim djetetom nesta nije u redu, nije to 7 dana, nego 7 godina, znaci skola nije ogledna i posebna, nego snobovska!

Odgovori 17 3
Bg

20.08.2024 17:55

@Dora - Odakle vam ideja da u Ribnikar idu najbolja deca? Deca kada se upisuju u osnovne škole nemaju prethodna "dostignuća" na osnovu kojih se vrše kriterijumi i rangiranja. To su obična deca, a ne talentovani genijalci, koja ili žive na Vračaru pa terirotijalno pripadaju toj školi, ili su roditelji namenski želeli da ih upišu tu. Ta škola je "prestižna" zbog lokacije na kojoj se nalazi (smeh), a ne zbog svojih učenika, pobogu.

Dora

20.08.2024 20:19

@Bg - @bg,to nije moja ideja to je cinjenica, ispravljam se tamo su izvanredna deca, tako vec 2 god slusamo, a sto se tice lokacije pa na vracaru je 6 osnovnih skola, Al nekako bas u Ribnikar idu deca doktora, diplomata, magistara,, i ostalih titula, gle na popisu veca roditelja nijedno prezime nije samo sa imenom ispred svakog stoji, dr, doc, mag, prof i ostale titule, deca jesu obicna, Al roditelji nisu, oni su crem de la crem, kako rece predsednik na tv, tog nesrecnog dana! Recite mi koja još osnovna skola na vracaru ima sve sto ima Ribnikar? Nemojte me sad pitat a sta to, jer onda ocito niste sa vracara niti upoznati, pogledajte sajt skole, pa uporedite sa ostalim skolama! I na kraju nisu deca kriva, krivo je drustvo koje to radi!

Vracar

20.08.2024 20:29

@Bg - Bg, ta skola je prestizna zbog roditelja dece koja tamo idu, pa to znaju i ptice sa vracara! Ajde objasni npr kako jedan radnik da upise dete tamo, a dete izvanredno ide u to odelenje gde uce na francuskom i idu putuju po Evropi i kampovima, jel mislis da jedan pekar, vozac, frizer, prodavač, bravar, moze,to da plaća, e vidis zato je Ribnikar prestizan i elitni! Da ne pricam dalje, samo pogledaj gde i kuda ta deca putuju sa roditeljima, "obicna" deca mogu samo sanjati o Parizu, Beču, Londonu, skijalistima!