PRONAĐENO PET TELA NAKON PREVRTANJA ČAMCA U DRINI! Nastavlja se potraga za nestalima

Autor:

Hronika

22.08.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretpostavlja se da je reč o migrantima koji su bili u čamcu koji se jutros prevrnuo

PRONAĐENO PET TELA NAKON PREVRTANJA ČAMCA U DRINI! Nastavlja se potraga za nestalima

Foto: instagram.com/mupsrbije

Tela pet utopljenika pronađena u Vrhpolju kod Ljubovije, nakon što se rano jutros čamac prevrnuo u Drini.

Pretpostavlja se da je reč o migrantima koji su bili u čamcu koji se jutros prevrnuo.

Podsetimo, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jutros Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

- Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje reka i priobalje.

Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata - izjavio je ministar Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading