MLADIĆ DOŠAO U KBC ZVEZDARA SA POSEKOTINAMA PO LICU I RUKAMA: Za sve okrivio brata!

Autor:

Hronika

05.09.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je raspisala potragu za nasilnikom.

MLADIĆ DOŠAO U KBC ZVEZDARA SA POSEKOTINAMA PO LICU I RUKAMA: Za sve okrivio brata!

Foto: shutterstock

U KBC Zvezdara sinoć je primljen N. J. (26) sa posekotinama na ruci i licu.

Nezvanično, povrede mu je naneo bratu nakon svađe i tuče u kući u beogradskom naselju Zvezdara.

Nakon ukazane lekarske pomoći on je pušten na kućno lečenje.

Policija je raspisala potragu za nasilnikom.

O slučaju je obavešteno i tužilaštvo.

Ako imate posekotine na telu i licu, važno je da ih pravilno tretirate kako biste sprečili infekcije i omogućili brži oporavak. Evo nekoliko koraka koje možete pratiti:

Operite ruke: Pre nego što dodirnete povrede, temeljno operite ruke sapunom i vodom kako biste izbegli unošenje bakterija.

Očistite posekotine: Nanesite blagu sapunicu i vodu na povređeno područje. Nježno operite oko posekotina kako biste uklonili prljavštinu i nečistoće.

Zaustavite krvarenje: Ako posekotina krvari, primenite blag pritisak čistim zavojem ili gazom dok krvarenje ne prestane.

Dezinfikujte: Nakon što ste očistili posekotinu, nanesite antiseptički rastvor kao što je jod ili alkohol, ali budite pažljivi s alkoholom na osetljivim područjima kao što je lice, jer može izazvati iritaciju.

Zaštitite posekotine: Prekrijte posekotine sterilnim zavojem ili flasterom, posebno ako su u područjima gde mogu doći u kontakt sa prljavštinom ili ako su sklone trljanju.

Menjajte zavoj: Redovno menjajte zavoj ili flaster kako biste održali oblast čistom i suvom.

Posmatrajte znakove infekcije: Ako primetite crvenilo, otok, toplinu, gnoj ili intenzivan bol, možda imate infekciju i trebalo bi da potražite medicinsku pomoć.

Izbegavajte dodatne iritacije: Pokušajte da ne dodirujete ili čeprkate posekotine, posebno na licu, kako biste smanjili rizik od ožiljaka.

Obratite se lekaru: Ako su posekotine duboke, ne prestaju da krvare, ili se nalaze u osetljivim područjima, kao što su oko očiju ili u blizini velikih krvnih sudova, potražite medicinsku pomoć.

Pratite stanje: Ako primetite bilo kakve promene u izgledu posekotina ili ako se osećate loše, konsultujte se sa lekarom.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading