SRBIN ŠOKIRAO HRVATSKE CARINIKE: Nećete verovati koliko je novca prenosio u friužideru! (FOTO)

Autor:

Hronika

08.09.2024

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni, kod koga je nađeno neprijavljenih 35.000 evra, odmah je platio dve trećine kazne

SRBIN ŠOKIRAO HRVATSKE CARINIKE: Nećete verovati koliko je novca prenosio u friužideru! (FOTO)

Foto: Carinska uprava

Sprovodeći pojačane mere nadzora na graničnom prelazu Bajakovo 6. septembra 2024. godine ovlašćeni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izvršili su pregled tegljača i poluprikolice registarskih oznaka tzv. Kosova, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, javlja Carinska uprava.

Kako navode, pretragom kabine tegljača, pronađeno je u frižideru, ispod kreveta vozača unutar paketića omotanog papirnim ubrusima i zalepljenog crnom lepljivom folijom, neprijavljenih 35.000 evra.

Zbog počinjenja prekršaja iz članka 69.a Zakona o deviznom poslovanju, vozaču je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu 12.000 evra.

Okrivljeni je odmah platio 2/3 kazne u iznosu od 8.000 evra.

Noć u automobilu bez hrane

Kako je Republika ranije pisala, srpski državljanin Saša Živković preživeo je pravi horor na drugi dan Božića! Standardni prelazak graničnog prelaza Bajakovo i dolazak kući, pretvorio se u 24-časovnu agoniju, kada su mu hrvatski carinici oduzeli pasoš, odbijajući da daju bilo kakvo objašnjenje, pa je noć morao da provede u automobilu, bez hrane.

Živković je 8. januara bio na putu ka Srbiji, a oko 16 časova je bio na graničnom prelazu Bajakovo. Prijavio je određenu robu za carinjenje, ali su carinski službenici utvrdili da se u njegovom vozilu nalazi i roba- auto delovi: kočione pločice i diskovi, koju je, prema shvatanju carinskih službenika, bio dužan da prijavi na granici između Slovenije i Hrvatske (iako između ove dve zemlje i ne postoji granica tj. zajedno su članice jedinstvene carinske unije). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading