ŠKALJARAC PRE TRAGEDIJE BIO U CRKVI, UBIJEN PRED DETETOM I ŽENOM! Nakon zločina, Zvicer poslao selfi i poruku izražavajući euforiju

Autor:

Hronika

20.09.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedočenje Mileve, supruge Stevana Stamatovića.

ŠKALJARAC PRE TRAGEDIJE BIO U CRKVI, UBIJEN PRED DETETOM I ŽENOM! Nakon zločina, Zvicer poslao selfi i poruku izražavajući euforiju

Foto: Republika, MUP, youtube/printscreen

Igor Dedović i Stevan Stamatović

Stevan Stamatović, koji je 19. januara 2020. godine ubijen zajedno sa vođom škaljarskog klana Igorom Dedovićem, pre tragedije bio je u crkvi da zapali sveću za Bogojavljanje. Tog dana, zajedno sa porodicama, otišli su na ručak u restoran u Atini. Pre nego što je došlo do pucnjave, Mileva, Stevanova supruga, ispričala je da su primetili sumnjive osobe ispred restorana, ali nisu mogli da naslute opasnost koja im preti.

Kada su napadači ušli u restoran, nastala je panika. Mileva je opisala kako je njen suprug pokušao da zaštiti njihovo dete, dok su se ljudi oko njih razbežali. U trenutku haosa, Stevan je pokušao da pomogne supruzi i sinu, ali je ubrzo bio pogođen. Mileva je takođe zadobila povrede tokom napada, ali je uspela da svedoči o stravičnom događaju.

Tokom istrage, Mileva je izjavila da je njen muž bio svestan opasnosti, govoreći o ljudima poput Milinka Brašnjovića i Ljubomira Lainovića, koji su bili povezani sa zločinom. Prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, direktni izvršioci zločina bili su Brašnjović, Marko Petković, Dragan Tomić i pokojni Lainović. Lainović je kasnije ubijen, jer se smatralo da je previše pričao o događaju.

Foto: Libertas/Printscreen

Radoje Zvicer

Tužilaštvo je u optužnici koristilo presretnute poruke sa Skaj aplikacije kao ključne dokaze. Ove poruke su otkrivale da su ubice pratile Stamatovića i njegove ukućane, planirajući napad dok su oni uživali u ručku. U porukama se diskutovalo o pozicijama Stamatovića i njegove supruge, i bilo je jasno da su napadači čekali pravi trenutak za akciju.

Skaj poruke

U porukama koje su razmenjivali optuženi, prema navodima tužilaštva, na čet grupi komentarisali to da su ispred restorana stajali Stevan Stamatović i njegova supruga, ali i da ubice uspore dok se ne vrate unutra da ne nalete tačno na njega na ulazu.

- Stajali su lisac Stevo i žena ispred restorana, ovi su prolazili kolima naši, dok su se okrenuli nikoga nije bilo ispred restorana, moguće je da su ušli u restoran, sad čekamo da vidimo koji je restoran, nikako da mi odgovore. Držite momke na vezi, nemoj da upadnu u pogrešni restoran moramo znati tačno koji je
- Nema šta, ulaziti ako ih je video Čabo
- To je restoran, može da se čeka ispred a može i unutra da se radi
- Ma ja bih da ih unutra deru, da nemaju gde da beže, dok sede unutra samo ako smo sigurni da su oni
- Ulazio je Denzel kaže oni su. Cabo gledao kroz prozor kaže oni su. Rosi i Soprano ih videli dva puta ispred restorana
- To je to onda. Neka ulete i reše
- Koliko je mesara? Nek svaki metak ispale. Nemoj da sačuvaju ni jedan jedini
- Rekao sam da overe po pet u glavu obavezno

Nakon zločina, Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, poslao je selfi i poruku, izražavajući euforiju i osećaj "kao da je ponovo rođen." Ova situacija ukazuje na brutalnost i hladnokrvnost organizovanog kriminala, kao i na rivalstvo koje često dovodi do tragičnih posledica.

Zvicer: Kao da sam se ponovo rodio

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, koji je označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe koja je ubila škaljarce u Atini, prema presretnutoj Skaj komunikaciji koje je citirana u optužnici, posle zločina u restoranu je poslao svoj selfi i poruku:
17.24 OOOO danas je Bogojavljanje, sutra mi je slava, kao da sam se rodio moj starina.

Mileva je u svom svedočenju naglasila da su u restoranu primetili sumnjive automobile, što je dodatno pojačalo osećaj opasnosti. Nakon pucnjave, sve se odvijalo brzo, a ona je bila u šoku, svesna da se nešto strašno dogodilo. Ova tragedija, koja je zapanjila Balkan, naglašava opasnosti koje donosi organizovani kriminal i brutalna rivalstva među klanovima, ostavljajući duboke rane na porodicama žrtava.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading