"MIRJANA SE PITA SAMO JEDNO!" Komšije nastradale porodice iz Raške neutešni, nedostaje im dečja graja

Autor:

Hronika

23.09.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila oko 13.20 sati na putu Raška-Kraljevo, u blizini Bojanića

"MIRJANA SE PITA SAMO JEDNO!" Komšije nastradale porodice iz Raške neutešni, nedostaje im dečja graja

Foto: Printscreen/Republika, Facebook

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka poginule dece i supruga Danijela.

Nesreća se dogodila oko 13.20 sati na putu Raška-Kraljevo, u blizini Bojanića, kada se njihov automobil marke "ford" sudario sa vozilom Vojske Srbije, kojim je upravljao M. V. Ovaj incident je izazvao velike emocije među meštanima, koji su isticali koliko je porodica bila pobožna i angažovana u zajednici.

Meštani su, neutešni, komentarisali kako je Mirjani, koja je fizički dobro, u jednom trenutku nestala cela porodica. Često su se pitali zašto joj je Bog priredio ovakvo iskušenje, dok su se sećali svih vrednosti koje su porodica Lazović i njihova deca naučeni.

- Evo prođe vikend, i sve nam je teže. Pitamo se kako je moguće da je dobroj Mirjani u trenu nestala cela porodica, njena dečica kojom se ponosila. Čuli smo da je fizički dobro, ali da se stalno pita zašto joj je Bog priredio ovako iskušenje - kažu komšije, prenosi Blic.

Foto: Republika

Ostala prazna kuća porodice Lazović

Rođaci poginule Dijane s tugom pričaju o prijateljstvu između porodica Lazović i Kutlačić. Nakon tragedije, kuća Lazović ostala je pusta i tužna. Ispred kuće su ostale spuštene roletne, igračke u dvorištu i bicikl, što svedoči o životu koji je naglo prekinut. Ova scena ostavlja snažan utisak na svakoga ko prolazi pored.

- Lazovići i Kutlačići su prve komšije, lepo su se slagali i družili. Njihove kuće sada su zauvek zavijene u crno. Išla sam da izjavim saučešće... Prolazim pored kuće Lazovića i vidim spuštene roletne na pola, veš na žici, igačke po dvorištu, bicikl i trotinet. Žurili su na sabor, pa nisu sklonili stvari. Mislili su ima vremena, skloniće kad se vrate - kaže neutešna žena. 

- Steglo mi se i srce i celo telo. Pomislim Bože, pa što si ih uzeo, trebalo je da žive, da im se radujemo. Preteško je sve ovo - dodala je.

Istragu o teškoj nezgodi vodi Više javno tužilaštvo u Kraljevu, koje je naložilo obdukciju tela nastradalih. Vozač Vojske Srbije će biti saslušan, a tereti ga se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ova tragedija ostavlja dubok trag u srcima svih koji su poznavali Lazoviće, a zajednica se okuplja kako bi pružila podršku preživelima u ovoj nemogućoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading