"BRANILA SAM I TEŽE SLUČAJEVE, ALI..." Zora Dobričanin otkrila RAZLOG zbog kojeg NE BI pristala da brani optužene za ubistvo Danke Ilić

Autor:

Hronika

28.09.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe da je prema onome što je pročitala iz medijima, ovaj proces vrlo zanimljiv za odbranu

"BRANILA SAM I TEŽE SLUČAJEVE, ALI..." Zora Dobričanin otkrila RAZLOG zbog kojeg NE BI pristala da brani optužene za ubistvo Danke Ilić

Foto: printskrin

Advokatica Zora Dobričanin tokom gostovanja na televiziji K1 govorila je o slučaju Danke Ilić, te je otkrila da optužene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića ne bi branila.

- Ne volim da komentarišem slučajeve u kojima ne učestvujem. Ono što uopšteno mogu da kažem je to, da će nakon podizanja optužnice, vanpretresno veće proveriti da li ona sadrži sve neophodne elemente, ako nedostaje neki neophodan element, vratiće tužilaštvu i ostaviti kratak rok da to uredi - navodi ona.

Na pitanje da li bi branila okrivljene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, ističe da je branila i teže slučajeve.

Republika

Foto: facebook

Dejan Dragijević i Srđan Janković

- Svaki okrivljeni ima pravo na odbranu. Prema kodeksu advokatske etike, postoje veoma precizni razlozi zbog kojih advokat može, ili mora da odbije zastupanje, dok je u svim drugim slučajevima obavezan da prihvati. Ako bi postojali razlozi zbog kojih bih morala da odbijem zastupanje, to bih učinila. Međutim, mislim da takvi razlozi ne postoje. Ako bi se ipak pojavili razlozi zbog kojih bih mogla da odbijem zastupanje, razmislila bih o tome. Do sada sam branila i teže slučajeve - navodi ona.

Ističe da je prema onome što je pročitala iz medijima, ovaj proces vrlo zanimljiv za odbranu.

Ne bih branila, zbog putovanja u Zaječar. To je prvi razlog sigurno, jer imam dovoljno godina karijere i mnogo mi je naporno svako putovanje van Beograda - rekla je Zora Dobričanin u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

- Kada se pojavio snimak iz Beča, rekla sam da bi trebalo odvesti roditelje tamo. To je malo dete koje prosto ne ume da laže; ako dete potrči prema roditeljima, to je to, tada nije potrebno ni DNK. Mislim da je prostim posmatranjem moglo da se otkloni mnogo predrasuda i spekulacija - zaključila je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading