"JEDINI IZLAZ IZ OVE BOLI JE SMRT": Potresne reči majke Stefana Filića! NE MIRI SE SA GUBITKOM SINA!

Autor: MIRJANA STOJADINOVIĆ

Hronika

03.10.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vreme samo donosi saznanje da ne mogu više i pitanje, kako sam uopšte mogla do sada", navela je Ljubinka Filić

"JEDINI IZLAZ IZ OVE BOLI JE SMRT": Potresne reči majke Stefana Filića! NE MIRI SE SA GUBITKOM SINA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Stefan Filić

Majka Stefana Filića, koji je ubijen 2. februara 2020. godine u Velikoj Plani, ne miri se sa gubitkom sina. Ona je na svom profilu na Fejsbuku objavila potresnu objavu u kojoj kaže da bol ne prolazi.

"Moja bol je stalna, neprolazna, promenljiva i neizdrživa. Vremenom samo menja oblike i raste ... raste do iznemoglosti. Neizdrživa, a izdržava se. Ubitačna, al ubija polako. Vreme samo donosi saznanje da ne mogu više i pitanje, kako sam uopšte mogla do sada. Reći majci koja je sahranila svoje dete: “Proći će, biće to dobro, mozes ti to ...” je isto kao reći to bolesnom od neizlečive bolesti. Tako bi želeli da ima leka, a znamo da nema i da je jedini izlaz iz ove boli, smrt", navela je u svojoj objavi Ljubinka Filić.

 

 

Smanjene kazne

Kako je Republika već pisala, Apelacioni sud u Beogradu je smanjio kaznu Nikoli Bojoviću za tri godine, pa je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora umesto prvobitnih 18 godina za ubistvo Stefana Filića. Drugooptuženi Mitar Pandurević, koji je prvobitno bio osuđen na 15 godina, pravosnažno je kažnjen sa tri godine zatvora zbog učestvovanja u tuči.

- Apelacioni sud je, nakon održanog pretresa, preinačio prvostepenu presudu i osudio Nikolu Bojovića na 15 godina zatvora za teško ubistvo, dok je Mitra Pandurevića osudio na tri godine zatvora za učestvovanje u tuči - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Bojović je proglašen krivim za ubistvo Stefana Filića tokom nasilnog incidenta u Velikoj Plani. Pandurević je učestvovao u tuči u kojoj je Filić ubijen.

Republika

Foto: printscreen

Porodica Stefana Filića i ubijeni mladić

- Prilikom izlaska iz diskoteke, Bojović je bez povoda udario maloletnika koji je bio u društvu Stefana Filića. Kada je Filić pokušao da interveniše, Bojović ga je udario u glavu, što je izazvalo dalju eskalaciju nasilja - stoji u obrazloženju presude.

Dalje se navodi da je Pandurević takođe učestvovao u tuči, zadajući udarce Filiću i maloletnicima koji su bili sa njim.

- Pandurević je zadao dva udarca Filiću, nakon čega je Bojović nastavio da ga udara, što je dovelo do fatalnih povreda - piše u presudi.

Nije nameravao da ubije

Apelacioni sud je zaključio da Pandurević nije imao nameru da ubije Stefana Filića.

- Bitnom doprinosu za lišenje života mora prethoditi zajednička odluka, a to tokom suđenja nije utvrđeno. Teške povrede od kojih je Filić preminuo bile su posledica Bojovićevih udaraca - obrazložio je sud.

Sud je takođe uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti, kao što su mladost okrivljenih i izraženo kajanje Bojovića, dok je otežavajuća okolnost bila Bojovićeva prethodna krivična istorija.

- Kazna od 18 godina zatvora za Bojovića je previsoka, te je smanjena na 15 godina. Kazna od tri godine za Pandurevića je odgovarajuća i ostvaruje svrhu kažnjavanja - zaključio je Apelacioni sud.

Sa ovom odlukom porodica Stefana Filića nije mogla da se pomiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading