PRITVOR ZA PIJANOG VOZAČA KOJI JE USMRTIO MAJKU TROJE DECE KOD BAČKOG PETROVCA: Evo kolika mu kazna preti!

Autor:

Hronika

08.10.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni se lažno predstavljao

PRITVOR ZA PIJANOG VOZAČA KOJI JE USMRTIO MAJKU TROJE DECE KOD BAČKOG PETROVCA: Evo kolika mu kazna preti!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Tomislavu Petroviću (36), koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću kod Bačkog Petrovca u kojoj je stradala S.J. (38) a povređeni njen suprug i troje dece, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odredilo je pritvor u trajanju do 30 dana i to, tek nakon utvrđivanja pravog identiteta osumnjičenog koji se predstavljao kao Ivan Petrović.

- Po odobrenju dežurnog javnog tužioca, a nakon utvrđivanja identiteta, licu T.P. (36.), državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se prvobitno predstavljao kao I.P., državljanin Republike Hrvatske, određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati radi saslušanja, te je doneta Naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog T.P., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina - kažu nadležni iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Dodaju da je osumnjičeni danas saslušan pred Višim javnim tužilaštvom nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama, odnosno zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pre dva dana uhapšen Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti lica falsifikovani.

- Pre dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića (36), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading