KOSTA SLAVIO ROĐENDAN ŠEST DANA POSLE MAJKE KOJU JE OKRIVIO ZA SVE: Miljana rođena u Nišu, sin ubica u Beogradu!

Autor: MIRJANA STOJADINOVIĆ

Hronika

15.10.2024

00:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljana Kecmanović rođena je 24. jula, a Kosta 30. jula i to 33 godine posle nje

KOSTA SLAVIO ROĐENDAN ŠEST DANA POSLE MAJKE KOJU JE OKRIVIO ZA SVE: Miljana rođena u Nišu, sin ubica u Beogradu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Miljana Kecmanović i Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović, dečak-ubica koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je ubio devetoro učenika i školskog čuvara, u svom svedočenju u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, okrivio je svoju majku Miljanu Kecmanović da je bila okidač za masakr koji je napravio.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Ljutio sam se na nju što je to stalno tražila, to je uticalo da izvršim masakar. Vikala je na mene i pritiskala me - istakao je dečak-ubica, a onda dodao i da krvoproliće ne bi počinio da nije imao očev pištolj iz kog je pucao.

Zanimljivo je da su Miljana, koju dečak-ubica toliko mrzi i on sam, rođendan slavili u samo šest dana razlike. Kostina majka rođena je 24. jula 1976. godine u Nišu, a on je rođen 30. jula 2009. godine u Beogradu. Ono što ih oboje krasi, kako tvrde oni koji ih poznaju, jeste potpuna hladnoća i odsustvo emocija.

Držala se za glavu i gledala u muža

Kako je Republika već pisala, tokom Kostinog svedočenja, u kom je za svoje ponašanje okrivio majku i rekao da je tražila da bude najbolji i stalno vikala na njega, Miljana je sve vreme gledala u pod, držala se za glavu i gledala u muža, dok je on sve vreme okretao glavu od nje.

Dečakov otac Vladimir Kecmanović, podsetimo, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je u periodu od godinu dana pre masakra u školi, obučavao sina da puca i omogućio mu da gađa mete u obliku koncentričnih krugova i suleta ljudi, da puni okvir pištolja i učio ga kako da stoji i diše dok puca. Optužnica je podignuta i protiv dečakove majke Miljane Kecmanović za neovlašćeno držanje municije, pošto je njen DNK nađen na čauri koja je zatečena kod vrata kabineta istorije.

Postupak u kome je svedočio Kosta Kecmanović, osim njegovih roditelja, vodi se i protiv instruktora u streljani "Partizan praktikal šuting" Nemanje Marinkovića, koji je Kostu naučio da puca. On se tereti za lažno svedočenje.

Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je Kosta učio da puca, a u kojoj je Marinković radio kao instruktor, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog ga je sud oglasio krivim za krivično delo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

Svedočenje maloletnog ubice biće nastavljeno u četvrtak 17. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading