KRVAVA PROSLAVA ROĐENDANA U VRANJU! Jedan mladić izboden, drugi zadobio povrede glave

Autor:

Hronika

14.10.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuča se dogodila oko 21 čas, a na licu mesta reagovala je policija.

KRVAVA PROSLAVA ROĐENDANA U VRANJU! Jedan mladić izboden, drugi zadobio povrede glave

Foto: printscreen/instagram/192_rs

U noći između subote i nedelje došlo je do incidenta ispred jednog ugostiteljskog objekta u kojem je mlađi muškarac zadobio ubodne rane, potvrđeno je iz Policijske uprave Vranje.

Tuča se dogodila oko 21 čas a na licu mesta reagovala je policija a iz odeljenja Hitne medicinske pomoći u Vranju prijavljeno je da medicinsko osoblje pruža pomoć osobi sa ubodnom ranom.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, incident se dogodio nakon verbalne rasprave između dva mlađa muškarca, ispred ugostiteljskog objekta u kojem je bila proslava prvog rođendana, jedna osoba zadobila je povrede glave a druga teške telesne povrede nanete nožem.

Republika

Foto: shutterstock

Ilustracija

Šta raditi ukoliko zadobijete povrede od noža?

Ukoliko vas ubodu nožem, trebalo bi odmah potražiti medicinsku pomoć. Evo nekih koraka koje možete preduzeti dok čekate hitnu službu:

- Zaustavite krvarenje pritiskanjem čiste krpe ili gaze na ranu. Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca da smanjite gubitak krvi.

- Ne pokušavajte da izvadite nož iz rane, jer to može izazvati više štete i krvarenja. Ako je nož jako zaboden, možete ga stabilizovati zavojem ili lepljivom trakom.
- Pokrijte ranu sterilnim zavojem ili čistom krpom da sprečite infekciju. Promenite zavoj ako se natopi krvlju.
- Ako osetite vrtoglavicu, slabost, mučninu, bledilo ili otežano disanje, lezite i podignite noge da poboljšate cirkulaciju.
- Ako imate alergiju na tetanus, obavestite lekare o tome. Možda ćete morati da primite injekciju protiv tetanusa da biste sprečili ozbiljnu infekciju.
- Ubod nožem može biti veoma opasan i izazvati ozbiljne komplikacije, kao što su unutrašnje krvarenje, oštećenje organa, šok ili smrt. Zato je važno da što pre dobijete profesionalnu medicinsku negu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading