TRAMVAJ SE ZAKUCAO U AUTOBUS! Teška nesreća- ima mrtvih!

Autor:

Hronika

14.10.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se odigrala nešto posle 5 sati ujutro!

TRAMVAJ SE ZAKUCAO U AUTOBUS! Teška nesreća- ima mrtvih!

Foto: Shutterstock

U teškoj nesreći koja se jutros dogodila u Zagrebu, vozač tramvaja nije uspeo da zaustavi vozilo pre sudara s autobusom privatnog prevoznika, a koja se odigrala na Aveniji Dubrovnik kod rotora u Zapruđu, potvrđeno je iz policije. Prema prvim izveštajima, jedna osoba je poginula, dok se još utvrđuje da li je reč o vozaču autobusa ili pešaku.

Nesreća se odigrala nešto posle 5 sati ujutro, a putnica iz tramvaja ispričala je da su putnici bili u potpunom šoku.

- Tramvaj je naglo kočio, ali autobus nije kočio dok je išao prema nama -  izjavila je ona za medije. Vozač tramvaja, koji je nakon nesreće odmah izašao iz kabine da proveri putnike, takođe je povređen, ali se procenjuje da će biti u redu.

- Izašli smo svi skupa iz tramvaja, ali vozaču baš nije bilo dobro. Hitna pomoć ga je odvezla, a doktorica je rekla da bi trebalo biti okej - rekla je svedokinja, dodajući da je i sama pretrpela povrede noge i ruke od siline udarca i kočenja.

Na mestu nesreće, prisutni su primetili da su gužve brzo počele da se stvaraju.

- Većina je odmah otišla s mesta nesreće. Prvo tog čoveka nismo ni videli, tek kada je jedan od vozača išao do autobusa, video je čoveka kako leži - kazala je svedokinja, naglašavajući da je telo poginule osobe bilo u neprepoznatljivom stanju. Policija je obavila uviđaj i završila ga nešto pre 9 sati, ali do sada nije poznato ko je poginula osoba.

Putnica je istakla da je šok bio ogroman, jer "dok smo bili tamo nisu znali je li poginuo vozač autobusa ili pešak". Ukoliko se ispostavi da je reč o pešaku, to bi značilo da je vozač autobusa pobegao s mesta nesreće, što je dodatno šokiralo sve prisutne.

Zbog nesreće, saobraćaj u tom delu Zagreba bio je obustavljen, a Hrvatski auto-klub (HAK) je preporučio vozačima da izbegavaju ovo područje dok je trajao uviđaj, koji je završio tek nakon 8.55 sati. Tramvajski saobraćaj bio je zatvoren u oba pravca, a putnici su prevoženi autobusima. Saobraćaj se normalizovao tek nakon završetka očevida, ali je nesreća dodatno naglasila potrebu za većim merama bezbednosti u javnom prevozu.

Očekuje se da će policija uskoro objaviti više informacija o identitetu poginule osobe i detaljima nesreće.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading