SAZNAJEMO! PLAĆENI UBICA KOJI JE LIKVIDIRAO MALOG SKOLETA UBIJAO ZA BELIVUKA! Sve otkriveno kada su dešifrovani telefoni nakon pada "KAVČANA"!

Autor:

Hronika

17.10.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveštajni podaci dobijeni su razbijanjem Skaj komunikacije, nakon hapšenja pripadnika "kavačkog klana" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

SAZNAJEMO! PLAĆENI UBICA KOJI JE LIKVIDIRAO MALOG SKOLETA UBIJAO ZA BELIVUKA! Sve otkriveno kada su dešifrovani telefoni nakon pada "KAVČANA"!

Foto: Privatna arhiva/pink.rs printskrin/Tanjug/RADE PRELIĆ/printskrin youtube

Nikola Živanović (45), Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31), Vladimir Babić (39), kao i Aleksandar Nikolić, koji nije pronađen na adresi, osumnjičeni su da su kao organizovana kriminalna grupa u vremenskom periodu od 8. oktobra 2020. do 7. februara 2021. iz osvete lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole (26) 29. januara 2021.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv petorice osumnjičenih čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Babić, Dimitrov i Nikolić. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal osumnjičeni nisu želeli da iznose odbranu i iskoristili su svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem.

Rekao koji mu pištolj treba da ubije Skoleta

Hapšenje pripadnika ove organizovane kriminalne grupe usledilo je nakon opsežne akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal. Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je prilikom ubistva korišćena telefonska Skaj komunikacija.

Za identifikaciju osumnjičenog za ubistvo, kao i organizatora, ključni su bili obaveštajni podaci do kojih je Evropol došao tokom svog rada na razbijanju Skaj komunikacije nakon hapšenja pripadnika "kavačkog klana" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Do operativnih podataka istražitelji su došli upravo nakon dešifrovanja njihovih telefona, a veruje se da ovde nije kraj akcijama u našoj zemlji, kao i zemljama regiona - navodi izvor Republike.
 
Prema rečima našeg izvora, Živanović koji je označen kao šef ove grupe, imao je ključnu ulogu u regrutovanju plaćenog ubice Miloša Krstića i koordinisanju logistike i samog ubistva.
 
- Živanović je razradio plan i organizovao bekstvo ubice, regrutovao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje Uskokovića i nabavio oružje koje je korišćeno u ubistvu po želji Krstića, a koje je doneto u Srbiju specijalno za ovaj zločin - navodi izvor.
Republika

Foto: twitter.com/printscreen

Veljko Belivuk

Opasan plaćeni ubica "kavačkog klana"

Prema rečima sagovornika Republike, Miloš Krstić je opasan plaćeni ubica "kavačkog klana" koji stoji iza niza likvidacija.

- Ubijao je za "kavčane", a ukoliko sada odluči da progovori, pitanje je čija će sve ubistva biti otkrivena. Takođe, veruje se da su istražitelji na tragu da otkriju šta je sve Krstić radio za Belivuka u Beogradu, ali i u Srbiji i regionu. Na poziv Živanovića da likvidira Uskokovića, on je zahtevao poseban pištolj i celu logistiku, što dodatno govori o njegovoj poziciji u klanu, odnosno da nije neiskusan - zaključuje sagovornik Republike.

Osumnjičeni Aleksa Dimitrov, Vladimir Babić, kao i Aleksandar Nikolić, sumnjiče se da su prema nalogu Živanovića pružili logističku podršku pre izvršenja ovog teškog ubistva i nakon njega. Takođe, sumnjiče se da su prema nalogu Nikole Živanovića, shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane kriminalne grupe, vršili nabavku oružja za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading