OVAKO SE KOSTA POJAVIO NA SUDU: Njegovo telo zaklanjali su specijalci - u jednom momentu se kretao iza paravana! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečaku-ubici virila je samo glava, a na njoj je imao kačket za razliku od prošlog puta kada je nosio naočare za vid

OVAKO SE KOSTA POJAVIO NA SUDU: Njegovo telo zaklanjali su specijalci - u jednom momentu se kretao iza paravana! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Kostu Kecmanovića, dečaka-ubicu koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro svojih vršnjaka i školskog čuvara, danas su iz Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, izveli inspektori u civilu, koji su svojim telima štilitili prolaz ka njemu, dok je ispred vrata bolnice bio postavljen paravan.

Kako se može videti na fotografijama Republike, Kosti je virila samo glava na kojoj je imao kačket.

Niko od javnosti i dalje ne zna kako u ovom trenutku izgleda masovni ubica i da li se za ovih godinu i po dana fizički promenio. Roditelji i porodice njegovih žrtava, da podsetimo, Kostu u sudnici ne mogu da vide, dok on sa druge strane, sa mesta odakle svedoči, sve njih može da posmatra.

Dovezen pod pratnjom 

U zgradu Specijalnog suda u Beogradu, Kosta je i danas, kao i 8. oktobra kada je počelo svedočenje dečaka-ubice, doveden pod pratnjom u Specijalni sud, a tada je, kako je Republika već pisala, Kosta bio obučen u crnu taktučku košulju koju je ispasao, a na glavi je tada imao naočare za vid.

Dečakov otac Vladimir Kecmanović, podsetimo, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je u periodu od godinu dana pre masakra u školi, obučavao sina da puca i omogućio mu da gađa mete u obliku koncentričnih krugova i suleta ljudi, da puni okvir pištolja i učio ga kako da stoji i diše dok puca.

Optužnica je podignuta i protiv dečakove majke Miljane Kecmanović za neovlašćeno držanje municije, pošto je njen DNK nađen na čauri koja je zatečena kod vrata kabineta istorije.

Postupak u kome svedoči Kosta Kecmanović, osim njegovih roditelja, vodi se i protiv instruktora u streljani "Partizan praktikal šuting" Nemanje Marinkovića, koji je Kostu naučio da puca. On se tereti za lažno svedočenje.

Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je Kosta učio da puca, a u kojoj je Marinković radio kao instruktor, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog ga je sud oglasio krivim za krivično delo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading