BRAT UBICE MALOG SKOLETA BLIZAK SA ZVICEROM? Tesne veze i sa NAJVEĆIM ŠVERCEROM KOKAINA U EVROPI!

Autor:

Hronika

18.10.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji detalji likvidacije!

BRAT UBICE MALOG SKOLETA BLIZAK SA ZVICEROM? Tesne veze i sa NAJVEĆIM ŠVERCEROM KOKAINA U EVROPI!

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

Vladimir Babić (39) je jedan od četvorice muškaraca uhapšenih pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Zorana Uskokovića mlađeg, koje se, prema navodima, dogodilo kao deo krvne osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Babićev brat, Desimir Desko Babić, bio je povezan sa Radojem Zvicerom, vođom kavačkog klana.

Sumnja se da je Vladimir Babić, zajedno sa još dvojicom saučesnika, po nalogu Nikole Živkovića pružao logističku podršku pre i posle ubistva Zorana Uskokovića mlađeg, koje je izvršeno 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, na parkingu ispred jednog diskonta u Borskoj ulici.

Foto: Društvene mreže

Vladimir Babić sa bivšom suprugom
  • Prethodno hapšenje zbog droge

Vladimir Babić je već bio uhapšen 2016. godine, kada je u Amsterdamu, zajedno sa četvoricom muškaraca, kupovao kokain i krijumčario ga u specijalno prilagođenom automobilu marke "Opel Insignia". Na graničnom prelazu Horgoš, u vozilu je pronađeno skoro 2 kilograma kokaina visoke čistoće (97%), čija je vrednost procenjena na oko 12 miliona dinara. Krijumčarena droga bila je namenjena za prodaju na teritoriji Beograda i Srbije.

  • Bratova povezanost sa Zvicerom

Prema nezvaničnim informacijama, Vladimirov brat Desko Babić povezuje se sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kao i sa Holanđaninom Josom Lajdakersom, jednim od vodećih distributera kokaina u Evropi.

U opsežnoj akciji koju su sprovele Policijska uprava za grad Beograd, Europol i Tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su Nikola Živanović (45), Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31) i Vladimir Babić (39), pod sumnjom da su počinili teško ubistvo i udružili se radi izvršenja krivičnih dela. Prema dostupnim informacijama, organizovana kriminalna grupa, na čijem čelu je Živanović, odgovorna je za ubistvo Zorana Uskokovića mlađeg, poznatog kao Skole, koje se dogodilo u Rakovici.

Sumnja se da je Krstić, po Živkovićevom nalogu, nosio silikonsku masku kako bi prikrio svoj identitet, i iz neposredne blizine ispalio dva hica u Uskokovića, nanoseći mu smrtonosne povrede. Ostali članovi grupe, uključujući Dimitrova, Babića i Aleksandra Nikolića, koji je trenutno u bekstvu, osumnjičeni su za pružanje logističke podrške pre i posle ovog zločina.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading