OGLASILA SE "FABRIKA "SLOBODA" NAKON EKSPLOZIJE!

Autor:

Hronika

18.10.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navode da je dvema osobama ukazana medicinska pomoć!

OGLASILA SE "FABRIKA "SLOBODA" NAKON EKSPLOZIJE!

Foto: Rina

Fabrika namenske industrije Sloboda u Čačku saopštila je da je jutros u 8 sati došlo do "tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica" i da su u tom akcidentu povređena dva radnika, kojima je odmah ukazana medicinska pomoć.

Kako prenosi RTS, jedan radnik je nakon pregleda pušten na kućno lečenje, dok je drugi, koji je u stabilnom zdravstvenom stanju, zadržan na bolničkom lečenju.

Portal Nova.rs ranije je izvestio da je u čačansku bolnicu na urgentno prijemno odeljenje primljen 36-godišnji muškarac sa opekotinama lica i vrata, kao i povredom desne ruke.

Povređeni u eksploziji primljen je u Jedinicu intenzivnog lečenja.

Rukovodstvo kompanije Sloboda navelo je da preduzima sve potrebne mere u cilju nastavka proizvodnog procesa.

Poslednja eksplozija u „Slobodi“ dogodila se u junu 2021. godine.

U slučaju eksplozije u fabrici, važno je postupiti smireno i brzo. Evo nekoliko koraka koje treba pratiti:

Ostanite mirni: Pokušajte da ne paničite i održite prisebnost kako biste mogli da donesete racionalne odluke.

Evakuacija: Ako ste u blizini mesta eksplozije, odmah napustite zgradu i pređite na sigurno mesto. Slijedite izlazne znakove i ne koristite lift. Uvek se evakuišite na mesto koje je udaljeno od zgrade.

Obavestite druge: Ako je moguće, upozorite druge radnike o eksploziji i pomozite im u evakuaciji.

Zovite pomoć: Kada ste na sigurnom, pozovite hitnu pomoć ili obavestite nadležnu službu o incidentu. Ako je telefon van funkcije, potražite pomoć od drugih radnika ili prolaznika.

Izbegavajte dim i gasove: Ako se u vazduhu oseća dim ili otrovni gasovi, pokrijte nos i usta maramom ili majicom i klonite se od tih područja.

Pomoć povređenima: Ako je neko povređen, ne pokušavajte da ih pomerate osim ako su u neposrednoj opasnosti. Umesto toga, obavestite hitnu pomoć o njihovom stanju.

Slušajte uputstva: Pratite uputstva od strane nadležnih službi, kao što su vatrogasci ili policija, kada stignu na mesto događaja.

Izbegavajte povratak: Nemojte se vraćati u zgradu dok ne dobijete potvrdu od stručnjaka da je bezbedno.

Povežite se sa nadredjenima: Nakon što ste na sigurnom, obavestite nadredjene o svojoj situaciji i o mogućim povredama ili oštećenju.

Uvek je preporučljivo učestvovati u obukama o bezbednosti na radu i upoznati se s evakuacionim planom fabrike kako biste znali kako postupiti u slučaju hitnih situacija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading