JOŠ JEDAN SRBIN UHAPŠEN U ŠPANIJI! Šest godina bio na poternici!

Autor:

Hronika

21.10.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ga je bilo teško identifikovati jer je stalno nosio šešire, naočare za sunce i bio izuzetno oprezan kako bi eventualno primetio prisustvo policije, agenti su uspeli posle više meseci da ga identifikuju.

JOŠ JEDAN SRBIN UHAPŠEN U ŠPANIJI! Šest godina bio na poternici!

Foto: Tanjug/AP

Državljanin Srbije, koji je već skoro šest godina na poternici Interpola, uhapšen je u velikoj akciji Civilne garde Alikantea, u Kosta Blanki. Kako je saopštila španska policija, Srbin koji je imao falsifikovana hrvatska dokumenta, priveden je u mestu Torevijeha po evropskom nalogu za hapšenje koji su za njim 6. decembra 2018. izdale portugalske vlasti. Za njim je potragu, kako navode, raspisao i sud u Madridu.

- U decembru prošle godine Civilna garda je imala prvu informaciju da ovaj begunac sa dugim krivičnim dosijeom, za kojim se traga, sa porodicom živi u Torevijehi. Kako bi izbegao hapšenje, koristio je sofisticirane metode prikrivanja, prerušavanja i kontra pratnje - preneli su španski mediji, navodeći da je mesecima trajalo utvrđivanje njegovog identita..

Kako navode, istragu koja je obuhvatala iscrpan nadzor čak nekoliko kuća, stanova, prodavnica i restorana u koje je odlazio, ali i mesta za rekreaciju koja je posećivao, preuzeo je Teritorijalni tim pravosudne policije tog grada.

- Iako ga je bilo teško identifikovati jer je stalno nosio šešire, naočare za sunce i bio izuzetno oprezan kako bi eventualno primetio prisustvo policije, agenti su uspeli posle više meseci da ga identifikuju - navode oni, prenosi Kurir.

Lisice su mu, kako dodaju, stavljene 9. septembra i to dok je kupovao u supermarketu u Torevijehi. Kako navode, nije pružao otpor a agenti su među njegovim stvarima pronašli hrvatsku ličnu kartu na ime druge osobe, sa fotografijom uhapšenog. 

- Koristio je falsifikovana dokumenta, za slučaj da bude legitimisan. Optužen je sada i za falsifikovanje isprava. Inače, begunac koji je poznat policiji kao višestruki povratnik dovodi se u vezu sa krivičnim delima razbojništva uz upotrebu sile, falsikivovanje ali i člnastvo u organizovanoj kriminalnoj grupi - navode mediji.

Inače, identitet uhapšenog, nije saopšten.

Podsećamo, pre nekoliko dana u Barselini je uhapšen vođa vračarskog klana Nikola Vušović Džoni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading