DŽONIJA SA VRAČARA TRAŽI PET DRŽAVA! Pao u Španiji po poternici Srbije - Evo zašto je BITNO da bude IZRUČEN našoj zemlji!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolu Vušovića, osim Srbije, traže i Crna Gora, Nemačka, Austrija i Hrvatska.

DŽONIJA SA VRAČARA TRAŽI PET DRŽAVA! Pao u Španiji po poternici Srbije - Evo zašto je BITNO da bude IZRUČEN našoj zemlji!

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Nikola Vušović (34) zvani Džoni sa Vračara uhapšen je u Španiji, po Interpolovoj poternici Srbije, koja je raspisana pre dve godine zbog optužbi za tri ubistva i četiri pokušaja ubistava, a kako je saoštila španska policija, osim Srbije, Vušovića traži još četiri država - Crna Gora, Nemačka, Austrija i Hrvatska.

Vušović je uhapšen 18. oktobra u Barseloni, po Interpolovoj poternici Srbije, a u akciji su učestvovali policijski službenici Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, kao i policijski službenici Kraljevine Španije i pripadnici Evropola.

Foto: Printskrin

Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Španiji

Vušović je označen kao jedan od vođa vračarske kriminalne grupe, blisko povezane sa "kavačkim klanom". Njegova grupa je poznata po saradnji sa ekipom Veljka Belivuka i umešanosti u mnogobrojne kriminalne aktivnosti, uključujući likvidacije i pokušaje ubistava u Beogradu i širom Srbije.

Sa Vušovićem je uhapšena i njegova partnerka Milena Lakić.

Srbija: Tri ubistva i četiri pokušaja

U Srbiji, Nikola Vušović je optužen za ubistvo Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića (65), zvanog Čađa.

Osim ubistava, Vušović se tereti i za pokušaje ubistava - kasnije ubijenog Lazara Vukićevića, za čije ubistvo se sudi organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zatim Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runja i Strahinje Savića.

Foto: Društvene mreže/printscreen, Privatna arhiva

Aleksandar Šarac, Lazar Vukićević i Aleksandar Halabrin

Vušovićev branilac u postupku koji se protiv njega vodi u Srbiji rekao je 18. oktobra, pre nego što je utvrđen njegov identitet, da njegov klijent namerava da se preda, ali "pod svojim uslovima".

- Predlažem da se Nikoli Vušoviću ukine pritvor i poternica, da bi mogao da pristupi u sud. On je spreman da dođe i učestvuje u ovom postupku, ali pod uslovima koje sam naveo - rekao je advokat Nikola Nikolić.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Ivica Dačić

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da bi bilo od velikog značaja da Nikola Vušović bude izručen Srbiji, jer je uhapšen po srpskoj Interpolovoj poternici. 

- Tako je bilo i sa drugim kriminalcima koje mi potražujemo. Oni svuda redom operišu i mnoge zemlje raspisuju svoje poternice. Od velikog značaja bi bilo da bude izručen Srbiji i ne vidim razloga da se to ne desi - rekao je Dačić. 

Crna Gora: Podstrekavanje na pokušaj ubistva

Za Nikolom Vušovićem Džonijem je poternicu raspisala i Crna Gora, preneo je RTCG.

- Slobode je lišen N. V. (34) iz Beograda za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu poternicu zbog obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo ubistvo u pokušaju putem podrstrekavanja - navode u saopštenju Uprave policije.

- Za ovim licem - članom organizovane kriminalne grupe, raspisano je više međunarodnih poternica, odnosno poternica više država, a protiv njega je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv Radoja Zvicera., koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori - navode u policiji.

Republika

Foto: MUP Srbije

Nikola Vušović, Džoni sa Vračara
Nemačka: Ubistvo

Španska policija saopštila je da, osim Srbije i Crne Gore, Vušovića potražuje i Nemačka zbog ubistva.

Austrija: Zločini protiv imovine

Nikola Vušović je, kako je saopštila španska policija, a preneli mediji te države, imao je i nalog za hapšenje i predaju, koji je za njim raspisala Austrija i to zbog počinjenih zločina protiv imovine. Reč je, po svemu sudeći, o krađama i razbojništvima. Jedno od razbojništava koje je počinio Dario Đorđević Dekster, pripadnik "vračarskog klana" veoma je brutalno i snimak tog mučenja osvanuo je na društvenim mrežama.

Hrvatska: Falsifikovanje dokumenata

Džonija sa Vračara potražuje i Hrvatska. Interpol te države izdao je za njim poternicu i nalog za hapšenje zbog krivičnog dela falsifikovanje dokumenata. Prilikom hapšenja u Barseloni, da podsetimo, Vušović je kod sebe imao lažna dokumenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading