SRBIN NA MALTI UBIO CIMERA U ZATVORU: Vuk Milić priznao zločin lekarima, pa porekao pred sudom!

Autor:

Hronika

22.10.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Geta je pronađen sa teškim povredama glave, u lokvi krvi na podu sobe koju je delio sa još dvojicom pritvorenika

SRBIN NA MALTI UBIO CIMERA U ZATVORU: Vuk Milić priznao zločin lekarima, pa porekao pred sudom!

Foto: Shutterstock

Državljanin Srbije Vuk Milić (22) optužen je da je 13. jula u Kazneno-popravnom zavodu Koradino na Malti ubio cimera sa kojim je delio ćeliju u pritvoru, Džesmonda Geta (54).

Kako prenose mediji sa Malte, Geta je pronađen sa teškim povredama glave, u lokvi krvi na podu sobe koju je delio sa još dvojicom pritvorenika, ali je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici. Prvi rezultati istrage pokazali su da se okliznuo slučajno, pao i udario glavom o pod.

Međutim, potpuni obrt posle kog je za zločin optužen Milić, dogodio se pošto je srpski državljanin koji je ćutao, u nedelju 20. oktobra odlučio da zatvorskom lekaru prizna ubistvo cimera.

- Policijski inspektor Kurt Zahra izjavio je da je u nedelju dobio poziv od zatvorske uprave, koja ga je obavestila da je optuženi Vuk Milić, srpski državljanin, razgovarao sa lekarom i priznao da je umešan u ubistvo Džesmonda Geta. Inspektor je rekao da je odmah obavestio istražnog sudiju i da je Milića, pre nego što je izveden na zvanično saslušanje pregledao psiholog i zaključio da je on sposoban za ispitivanje i krivično gonjenje - naveli su izvori malteških medija.

Priznao ubistvo pa porekao

Vuk Milić, kako dodaju, i na prvom saslušanju je priznao da je on ubio cimera, a kada je juče doveden u sud u plavoj majici i šortsu, držeći ruke iza leđa kratko je rekao: "Trenutno živim ovde, nezaposlen sam i nisam kriv". Inače, kako mediji navode, u psihijatrijskom delu zatvorske bolnici Maunt Karmel, u kojoj je, kako se sumnja, ubio cimera, bio je zbog krađa.

Njegovi advokati, pokušali su da ospore ranije data priznanja, jer im nije prisustvovao branilac, ali mu je sudija odredio pritvor.

Žrtva uhapšena zbog požara

Ubijeni Džesmond Geta, kako navode, bio je pritvoren u ćeliji sa Milićem zbog požara koji je namerno izazvao na jednoj kući u kojoj je bio stariji čovek i čekao je da bude pušten uz kauciju, koju mu je sud prihvatio.

- Bio je optužen za podmetanje požara u aprilu prošle godine na kući u kojoj je bio stariji muškarac. Kako se navodilo, zapalio je ulazna vrata kuće, ali se plamen ugasio i niko nije nastradao - prenose mediji i dodaju da je ubijeni imao dug zatvorski dosije. Kaucija u visini od 500 evra, bila mu je odobrena 9. jula.

(Kurir)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading