NOVA HAPŠENJA U AKCIJI "PRLJAVA ZNAČKA": "Pao" i penzionisani pomoćnik komandira SPI za državne puteve!

Autor:

Hronika

22.10.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji "Prljava značka" ukupno je do sada uhapšeno 10 osoba

NOVA HAPŠENJA U AKCIJI "PRLJAVA  ZNAČKA": "Pao" i penzionisani pomoćnik komandira SPI za državne puteve!

Foto: pixabay.com/MUP

Akcija "Prljava značka" nastavljena je tokom čitavog dana, a kako Republika saznaje, uhapšen je i Lj. Z., penzionisani pomoćnik komandira SPI za državne puteve.

U ovoj akciji, prema informacijama Republike, ukupno je uhapšeno 10 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja.

Na teritoriji grada Beograda sprovodi se velika akcija suzbijanja korupcije službenih lica koju sprovodi Uprava kriminalističke policije (UKP) i Više javno tužilaštvo (VJT).

Akcijom "Prljava značka" presečen je veliki lanac korupcije, a prema našim saznanjima, uhapšeni su saobraćajni i komunalni policajci.

O ovoj akciji danas se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Republika

Foto: Printscreen

Ilustracija

Pripadnici MUP, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su P. S. (35), odgovorno lice Komunalne milicije u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela trgovina uticajem, zloupotreba položaja odgovornog lica i podstrekavanje na zloupotrebu položaja odgovornog lica. Uhapšena su i dva komunalna milicajca M. A. (35) i D. P. (36) i saobraćajni policajac P. B. (23) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i dva fizička lica M. M. (38) i M.Đ. (38) zbog podstrekavanja.

Zgrnuli više od milion i po dinara

Sumnja se da su M. M. i M. Đ. podstrekli P. S. da utiče na osumnjičene komunalne milicajce i saobraćajnog policajca da se ne pokrene prekršajni postupak za prekršaje iz nadležnosti Komunalne milicije i saobraćajne policije koje su izvršila lica M. M. i M. Đ.

U nastavku akcije, po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, uhapšeni su A. V. (49), odgovorno lice i dva radnika te radnje R. S. (34) i M. N. (38) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni se sumnjiče da su kršenjem propisa o odlaganju komunalnog otpada, zemlje i šuta sa gradilišta na kojima su bili angažovani, odlagali otpad na divljim deponijama, a zatim su to naplatili kao da su odlaganje izvršili na legalnim deponijama. Na ovaj način, kako se sumnja, pribavili su korist u iznosu više od 1.500.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading