DEČAK (12) REŠETAO PO ŠKOLI KAO KOSTA KECMANOVIĆ: Tri jezive sličnosti lede krv u žilama! (VIDEO)

Autor:

Hronika

25.10.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica iz Finske, prema zakonu, ne može biti krivično odgovoran jer ima manje od 15 godina, te je odmah po hapšenju predat centru za socijalni rad.

DEČAK (12) REŠETAO PO ŠKOLI KAO KOSTA KECMANOVIĆ: Tri jezive sličnosti lede krv u žilama! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović

Početkom aprila ove godine 12-godišnji dečak iz Finske doneo je pištolj u školu i njime ubio vršnjaka i ranio još dve devojčice. On se opet pojavio na sudu i šokirao svojim priznanjem, a javnost u Srbiji ovaj slučaj neodoljivo podseća na stravični masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koji je prošle godine počinio tada 13-godišnji Kosta Kecmanović.

Dečak-ubica tada je ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika ove škole, a slučaj iz Finske ima tri jezive sličnosti sa masakrom u Beogradu.

1. Uzeo pištolj iz sefa

Naime, dečak iz Finske je rekao da je pištolj uzeo iz sefa jer je znao da ga otvori. Takođe, koristio je pištolj i ranije, kada je pucao zajedno s vlasnikom vatrenog oružja.

Tužilac ga je na sudu pitao da li zna da napuni pištolj, a on je hladnokrvno odgovorio da zna.

- Da li znaš da izvadiš metak iz pištolja - bilo je sledeće pitanje tužioca, na šta je dečak odgovorio potvrdno.

Onda je dečak objasnio da ga je ranije koristio sa vlasnikom pištolja koji ga je navodno naučio kako se puni i prazni.

Kosta Kecmanović je takođe uzeo pištolj tako što je otvorio sef u kojem je njegov otac Vladimir Kecmanović držao oružje.

2. Spisak žrtava

Tokom ispitivanja dečak-ubica iz Finske je rekao da je imao nameru da ubije još ljudi koje je imao na spisku, a da je sve to bilo jer je trpeo maltretiranje.

Takođe, maloletnik je izjavio da je veče pre nego što je ubio vršnjaka spavao s pištoljem pored sebe.

Kaže da je ujutru ustao, oprao zube i pokušao da se razbudi. Spavao je sa pištoljem pored sebe i poneo ga u školu.

- Otišao sam da jedem jer sam bio gladan. Pokušao sam da pojedem malu čokoladicu i kolač, ali sam se osećao loše. Povraćao sam - rekao je tokom suđenja i dodao da nije mogao da kaže odakle mu taj loš osećaj.

Onda je krenuo ka školi u Vijertoli.

Kosta Kecmanović takođe je imao spisak dece koju je planirao da likvidira. Neki učenici sa spiska uspeli su da izbegnu smrt, dok su neki koji nisu bili na spisku ubijeni.

3. Krivično nije odgovoran zbog godina

Ubica iz Finske, prema zakonu, ne može biti krivično odgovoran jer ima manje od 15 godina, te je odmah po hapšenju predat centru za socijalni rad.

Kosta Kecmanović ciljano je počinio gnusni zločin pre nego što je navršio 14 godina da bi izbegao krivičnu odgovornost, prema srpskom zakonu. Otad se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok se protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića vodi postupak.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu proširenje optužnice protiv roditelja Koste Kecmanovića zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a opširnije čitajte KLIKOM OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading