"DANKA, DANKA": Ovako je brat dozivao nestalu devojčicu (3) u Banjskom Polju! Tražio je sa majkom, a onda je usledio POZIV

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Danke Ilić (2) opisala je trenutak kada je devojčica nestala

"DANKA, DANKA": Ovako je brat dozivao nestalu devojčicu (3) u Banjskom Polju! Tražio je sa majkom, a onda je usledio POZIV

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, ST/Tamara Pavišić

Ivana Ilić, majka Danke Ilić (2), opisala je u svom iskazu u istrazi ubistva njene ćerke trenutak kada je mala Danka nestala i kako se sve odvijalo. Ona je automobilom sa sinom (3) i ćerkicom 26. marta došla u Banjsko Polje. U momentu kada je primetila da devojčice nema dozivala je dete, a to je činio i njen mali sin.

- Danka, Danka - dozivao je njen mali brat.

Foto: ST/Tamara Pavišić, facebook

Danka i Ivana Ilić

Majka Danke Ilić ispričala je da je u Banjskom Polju tada aktivno šutirala loptu sa sinom, dok je Danka sve vreme trčkarala, dolazila do njih, uzimala loptu, bacala je i nasmešila se.

- Bila sam udaljena najviše tri metra od njih i to ispred vozila, tačnije sa desne strane vozila gde su se oni nalazili. Igrali smo se tako 5 do 10 minuta, dok mi sin nije tražio da pije vodu. Napravila sam još pet fotografija tada sa decom. Kada mi je sin tražio da pije vodu, videla sam da je Dankla ponovo krenula da se penje na brdašce na stazi i bila je udaljena svega pet metara od automobila, a sin je bio sa mnom. Krenula sam ka vratima suvozača, jer se moj ranac nalazio na sedištu suvozača i uzela flašicu sa vodom. Otvorila sam flašicu i dala sinu da pije, on mi je vratio flašicu i vratila sam je u ranac. To je trajalo svega dva minuta - ispričala je Ivana Ilić.

Videla optužene

Poslednji put, kako je navela Ivana, videla je Danku kako je krenula stazom i da se penje na brdašce.

- Kada sam podigla pogled ka brdašcetu, videla sam da je nema i počela sam da dozivam "Danka, Danka" i pogledom da tražim po livadi gde smo se igrali. Kada sam shvatila da je nema, uzela sam sina za ruku i pošli smo da je tražimo tom stazicom na brdašcetu. Prolazili smo kroz kapiju od dvorišta za čuvanje kokošaka do sledeće kapije koja je isto bila otvorena, a koja je tri metra od bočne strane kuće - prisećala se u istrazi Ivana Ilić.

Sa sinom je napravila čitav krug i nisu videli Danku. Dečačić je sve vreme dozivao sestricu: "Danka, Danka". Oko 13.42 časova, pozvala je supruga, koji joj je rekao da pozove policiju i da je to odmah učinila.

Ispričala je i da je pre dolaska policije videla službeni automobil "Vodovoda" marke "fijat panda" bele boje i dvojicu muškaraca, ali da ih u tom momentu nije pitala da li su videli dete, da je i sama bila preplašena i da je mislila da je Danka tu negde.

Priznali, pa porekli

U tom vozilu, kako je kasnije saopšteno, bili su radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu male Danke Ilić. 

Republika

Foto: dragan Kadić/printskrin

Danka i optuženi za njeno ubistvo

Više javno tužilaštvo u Zaječaru, da podsetimo, podiglo je optužnicu protiv Dragijevića  i Jankovića, zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i protiv Radoslava Dragijevića (73) iz sela Zlot za neprijavljvianje krivičnog dela i učinioca i za pomoć učiniocu posle krivičnog dela. 

Starijeg Dragijevića tužilaštvo ne može da tereti za neprijavljivanje sina i pomaganje zbog čega ga tereti za pomaganje Srđanu Jankoviću i neprijavljivanje krivičnog dela koje je on počinio.

Neposredno nakon hapšenja, Dragijević i Janković su u policiji priznali da su počinili ubistvo. Dejan je to potvrdio i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, dok se Srđan branio ćutanjem. Kasnije su obojica u tužilaštvu tvrdila za zločin nisu počinila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading