Idealna hrana za zimske dane: Recept za savršen prebranac!
Postan pasulj je sastavni deo zimske trpeze.
Potrebno je:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista, biber u zrnu.
Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove isečen praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 minuta da dobro omekne. Dodati u luk soli, aleve paprike, tucane paprike. U đuveč staviti na dno kuvani pasulj (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk... do vrha. Završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice, ne sme pasulj biti suv.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)