Zadravo i ukusno: Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila!
Božićni post je krenuo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila.
Ovo je idealno jelo za vreme posta od kojeg ćete pucati od zdravlja:
Sastojci:
- 350 g bukovača
- 4 krompira
- 4 šargarepe
- 3 sveže paprike
- sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire)
- so
- začini po želji
Priprema:
- Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.
- Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.
- Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.
- Peći u rerni dok voda ne ispari.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)